V ile Başlayan Ülkeler ve Başkentleri

V ile Başlayan Ülkeler ve Başkentleri

V harfi ile başlayan ülkeleri, başkentlerini aşağıda görebilirsiniz. V harfi ile başlayan ülkelerin kısa bilgileri haberimizde.

Dünyada resmi olarak bilinen 193 ülke bulunmaktadır. Dünyada V harfi ile başlayan ülkeler hangileridir? V harfi ile başlayan ülkeler ve başkentleri nelerdir? 

Bir ülkenin bayrağı ve başkenti V ülkenin bağımsızlık sembolüdür. V harfi ile başlayan ülkelerin başkentlerini derledik. V  ile başlayan ülkeler hakkında kısa bilgilendirmeleri aşağıda görebilirsiniz.

V harfiyle başlayan ülkeler ve başkentleri

  • Vanuatu Başkenti : Port Vila
  • Vatikan Başkenti : Vatikan 
  • Venezuela Başkenti : Karakas
  • Vietnam Başkenti : Hanoi
  • Wallis ve Futuna Başkenti : Mata-Utu

V harfiyle başlayan ülkeler hakkında kısa bilgiler

Vanuatu ya da resmî adıyla Vanuatu Cumhuriyeti, Güney Büyük Okyanus'ta yer alan bir ada ülkesidir. Volkanik kökene sahip olan takımada, Avustralya'nın 1750 km doğusunda, Yeni Kaledonya'nın 500 km güneydoğusunda, Fiji'nin batısında, Solomon Adaları'nın güneydoğusunda, Yeni Gine adası yakınlarında bulunur.

Vatikan, resmî adıyla Vatikan Şehir Devleti İtalya'nın Roma şehrinde bulunan, Hristiyanlık dininin Katolik mezhebinin yönetim merkezi olan bağımsız devlet. Ülkedeki yerleşik nüfus 1000 civarındadır, fakat Vatikan turistik bir yer olduğundan ülkedeki kişi sayısı turistlerle birlikte artmaktadır.

Venezuela, Güney Amerika'da yer alan bir ülkedir. Resmî adı İspanyolcada República Bolivariana de Venezuela olup Bolivarcı Venezuela Cumhuriyeti anlamına gelir. Kuzeyinde Karayip Denizi, doğusunda Guyana, güneyinde Brezilya ve batısında Kolombiya ile çevrilidir.

Vietnam, resmî adı ile Vietnam Sosyalist Cumhuriyeti, Güneydoğu Asya'da, Çinhindi Yarımadası'nın doğusunda yer alan bir ülkedir.

Wallis ve Futuna Adaları Fransa'nın denizaşırı sahip olduğu topraklardandır. Konum itibarıyla Pasifik Okyanusu'nda, Fiji Adaları'nın kuzeyinde bulunan ada, birbirinden yaklaşık 200 km uzak olan iki ana ada grubundan oluşmaktadır. Adanın başkenti Uvea adasında bulunan Mata Utu şehridir.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.