Vakıf Üniversitelerinin Ar-ge Harcamaları Reklam Bütçesinden Daha Düşük !

Vakıf Üniversitelerinin Ar-ge Harcamaları Reklam Bütçesinden Daha Düşük !

Yükseköğretim Kurulu, yaptıkları araştırmada vakıf üniversitelerinde toplam bütçe ve öğrenci gelirine göre Ar-Ge harcamalarının olması gerekenden çok düşük düzeyde olduğu ve bütçelerinde Ar-Ge için yetersiz rakamlar ayrıldığının tespit ettiklerini belirtt

Yükseköğretim Kurulu, yaptıkları araştırmada vakıf üniversitelerinde toplam bütçe ve öğrenci gelirine göre Ar-Ge harcamalarının olması gerekenden çok düşük düzeyde olduğu ve bütçelerinde Ar-Ge için yetersiz rakamlar ayrıldığının tespit ettiklerini belirtti. YÖK’ün açıklamasında “2019 raporunda, vakıf yükseköğretim kurumlarında toplam öz kaynaklı Ar-Ge bütçesinin 41.399.081,37 TL olduğu, reklam-tanıtım için ise toplamda 219.476.023,6 TL bütçe ayrıldığı tespitine yer verildi” denildi.
Vakıf üniversitelerinin Ar-Ge bütçelerini artırıcı ve geliştirici tedbirleri masaya yatırdıklarını ifade eden YÖK, konuyla ilgili şu bilgileri aktardı, “YÖK, ülkemizdeki vakıf yükseköğretim kurumlarında Ar-Ge’ye ayrılan bütçelerin öğrenci gelirlerine ve reklam tanıtım giderlerine oranla çok az olması nedeniyle harekete geçti. Türk Yükseköğretim sisteminin önemli bir parçası olan vakıf yükseköğretim kurumlarının Ar-Ge faaliyetlerini artırıcı ve geliştirici tedbirler alarak ulusal ve uluslararası çalışmalara katkıda bulunmasını sağlamak amacıyla bir çalışma başlatıldı. YÖK’te bu kapsamda yapılan çalışmalarda vakıf yükseköğretim kurumlarının bütçelerinin oluşturulmasında ve kullanılmasında kurumun misyon ve vizyonuna uygun kaynak kullanımının sağlanması ve öğrenci gelirlerinden elde edilen kaynakların eğitim-öğretim ve araştırma-geliştirme faaliyetlerine öncelik verilerek harcanması gerektiği değerlendirildi. Ayrıca yanlış yorumlamaya ve suistimale açık reklam-tanıtım, danışmanlık harcamaları ile sponsorluk ve bağış harcamalarının uygun olmayan kaynak aktarımı olarak kullanımına zemin oluşturulmaması için konuyla ilgili nesnel ve ölçülebilir kriterler ortaya konulması gerektiği belirtildi”


Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.