Vakıf Üniversitelerinin Reklam-tanıtım Giderlerine Kısıtlama

Vakıf Üniversitelerinin Reklam-tanıtım Giderlerine Kısıtlama

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) kamuoyunda gündeme gelen vakıf üniversitelerinin reklam-tanıtım bütçeleri konusunda önemli kararlar aldı. YÖK, vakıf yükseköğretim kurumlarının reklam-tanıtım giderlerinin toplam öğrenci gelirlerinin %1’ini aşmaması kararı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) kamuoyunda gündeme gelen vakıf üniversitelerinin reklam-tanıtım bütçeleri konusunda önemli kararlar aldı. YÖK, vakıf yükseköğretim kurumlarının reklam-tanıtım giderlerinin toplam öğrenci gelirlerinin %1’ini aşmaması kararı aldı.
Özkaynaklı Ar-Ge bütçesi yüksek olanlara reklam tanıtım giderleri limitinde ayrıcalık tanındı. Toplantıda ‘öz kaynaklı’ Ar-Ge harcamaları öğrenci gelirinin %1’inin üzerinde olan vakıf üniversitelerinde en fazla ‘öz kaynaklı’ Ar-Ge harcamaları kadar reklam-tanıtım harcaması yapılabilmesine karar verildi.
YÖK’ten yapılan açıklamada, “Önlisans ve lisans düzeyindeki programlarının her birinde en az %20 tam burslu öğrencisi bulunan ve herhangi bir ad altında bu tam burslu öğrencilerden eğitim-öğretim süreçlerine yönelik ücret talep etmeyen vakıf yükseköğretim kurumları da reklam-tanıtım ve Ar-Ge hesaplamaları için belirlenen oranların kapsamı dışında kalacak” denildi.


Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.