Vali Çoşkun “15 Temmuz 2016’da Şanlı Tarihine Emsalsiz Bir Destan Daha Eklendi”

Vali Çoşkun “15 Temmuz 2016’da Şanlı Tarihine Emsalsiz Bir Destan Daha Eklendi”

Osmaniye Valisi Ömer Faruk Çoşkun, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü tarafından "15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü" etkinlikleri...

Osmaniye Valisi Ömer Faruk Çoşkun, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü tarafından "15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü" etkinlikleri kapsamında verilen yemekte şehit aileleri ve gaziler ile bir araya geldi.

Özel bir tesiste düzenlenen programa Vali Ömer Faruk Coşkun, Garnizon Komutanı Topçu Albay Ahmet Serdar Gül, Belediye Başkan Vekili Abdullah Bukan, Cumhuriyet Başsavcısı Ali İrfan Yılmaz, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, Baro Başkanı Dilem Aksoy, Vali Yardımcıları Muammer Balcı ve Alp Eren Yılmaz, Bahçe Kaymakamı Müfit Gültekin, Düziçi Kaymakamı Mustafa Koç, Kadirli Kaymakamı Tamer Orhan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Metin Düz, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, Bahçe Belediye Başkanı İbrahim Baz, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, 15 Temmuz şehidimiz Şehit Polis Memuru Mehmet Karacatilki'nin annesi Nuriye Karacatilki ve babası Hamza Karacatilki, terör şehitlerimizin aileleri, 15 Temmuz Gazileri Adnan Yılmaz, Gürkan Güven ve Mehmet Hanifi Temurtaş, terör gazilerimiz ve aileleri katıldı.

Program Osmaniye Fetih Camii İmamı Mahmut Durmuş tarafından okunan Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlarken daha sonra "Gençlerden Ecdada Mektup-15 Temmuz Şehitlerine" Yarışmasında ikincilik ödülü alan Osman Türk, yazdığı mektubu okudu.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hamit Coşkun, 15 Temmuz gecesi kahraman milletimizin büyük bir destan yazdığını ifade ederek, "Şehitlerimizin kahramanlıkları ve fedakârlıkları bizim varlık sebebimiz olmuştur. Bizler şehitlerimizin aileleri için ne yaparsak yapalım az gelir. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, ruhları şad, mekânları cennet olsun. Gazilerimize şifalar diliyorum" diye konuştu.

Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun , "Aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin bu üstün fedakârlıkları sayesinde, üzerinde yaşadığımız topraklar vatan hüviyetini kazanmıştır" dedi.

Vali Çoşkun, "Tarihimiz vatanı, bayrağı, milleti ve bütün mukaddesatı uğruna gözünü kırpmadan, canını ortaya koyan şehit ve gazilerimizin imanla yoğurulmuş cesaretleri neticesinde kazanılmış nice zaferlerle doludur. Aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin bu üstün fedakârlıkları sayesinde, üzerinde yaşadığımız topraklar vatan hüviyetini kazanmıştır. Geçmişte olduğu gibi bugün de bazı iç ve dış mihrakların hain planlarla, türlü entrika ve oyunlarla, ülkemize ve milli bütünlüğümüze yönelik saldırıları devam etmektedir. Bunun son örneğinin bir ihanet kalkışması şeklinde sergilendiği 15 Temmuz 2016 tarihi, milletimizin iradesine, demokrasi ve bağımsızlığına sahip çıkmak için göğsünü siper edip, şanlı tarihine emsalsiz bir destan daha eklendiği bir tarihtir. Bu darbe girişiminin boşa çıkarılmasında, Sayın Cumhurbaşkanımızın dirayetiyle bir daha evine dönmemek üzere evinden çıkarken abdestini alıp çocukları ile helalleşen iman dolu göğsü ile gövdesini siper edip, yurduna alçaklar uğramasın diye şehadet şerbetini içen tüm şehitlerimize ve terörle mücadele ederken canlarını veren tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Programın sonunda Vali Ömer Faruk Coşkun, şehitlerimizin ailelerinin bulunduğu tüm masaları tek tek dolaşarak, ailelere sabır ve baş sağlığı dileklerini iletti. Vali Coşkun, tüm şehitlere Allah'tan rahmet diledi.

Program, İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu tarafından şehitlerimiz için okunan dua ile son buldu.

Vali Çoşkun “15 Temmuz 2016’da Şanlı Tarihine Emsalsiz Bir Destan Daha Eklendi”

Vali Çoşkun “15 Temmuz 2016’da Şanlı Tarihine Emsalsiz Bir Destan Daha Eklendi”

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.