Vali Coşkun: “30 Ağustos zaferi asırlardır hür yaşayan bir milletin haykırışıdır”

Vali Coşkun: “30 Ağustos zaferi asırlardır hür yaşayan bir milletin haykırışıdır”

Osmaniye'de 30 Ağustos Zafer Bayramı törenler ile kutlandı. Vali Ömer Faruk Coşkun şeref defterine "Bu öyle büyük bir zaferdir ki; asırlardır hür yaşayan...

Osmaniye'de 30 Ağustos Zafer Bayramı törenler ile kutlandı. Vali Ömer Faruk Coşkun şeref defterine "Bu öyle büyük bir zaferdir ki; asırlardır hür yaşayan bir milletin haykırışıdır" notunu düştü.

Atatürk anıtına çelenklerin sunulması ile başlayan tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Vali Ömer Faruk Coşkun Şeref Defterini imzaladı.

Vali Coşkun Şeref Defterini "Türk milletinin kaderini değiştiren, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunu sağlayan süreçteki en önemli dönüm noktası olan 30 Ağustos Zaferi'nin 95. yıldönümünü büyük bir coşkuyla kutluyoruz. Milletler tarihlerinden güç alarak, geçmişlerinden gelen birikimlerinin üzerine geleceklerini inşa ederler. Bugün memnuniyetle ifade etmek isterim ki ecdadımız uğrunda büyük bedeller ödeyerek, bizlere her safhası parlak zaferlerle dolu şanlı bir tarih armağan etmiştir. Bu zaferlerin en önemlilerinden biri de 30 Ağustos Zaferi'dir. Bu öyle büyük bir zaferdir ki; asırlardır hür yaşayan bir milletin haykırışıdır. Birlik ve beraberliğimizin önünde hiçbir gücün duramayacağının ispatıdır. Bağımsız ve müstakil olarak sonsuza kadar bir arada yaşama irademizin en önemli kilometre taşıdır. Millet-ordu bütünleşmesinin göz kamaştıran sonucudur. Mehmetçiğin cesaret ve kahramanlık destanıdır. Milletimiz bu zaferle, milli hâkimiyet, milli birlik ve beraberlik anlayışı içerisinde, kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere, tüm mazlum halklara örnek teşkil edecek biçimde unutulmayacak bir ders vermiş; hiçbir şekilde bağımsızlık ve hürriyetinden ödün vermeyeceğini sonsuza kadar var olacağını tüm dünyaya kabul ettirmiştir. Bugün böylesi şanlı bir tarihin mirasçıları olan bizlere düşen en önemli görev, farklılıklarımızın birliğimizi tamamlayan zenginlikler olduğunu bilerek, geçmişimizden aldığımız güç ve cesaretle geleceğimize bakmak, birlik ve beraberliğimizden ödün vermeden Cumhuriyetimizi korumak ve ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmaktır. Bu duygu ve düşüncelerle Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu zaferi bize armağan eden İstiklal Mücadelemizin kahramanlarını, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve veren tüm aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor,30 Ağustos Zafer Bayramınızı Kutluyorum" notunu düştü.

Atatürk anıtındaki tören sonrasında Vali Ömer Faruk Coşkun, Osmaniye Milletvekilleri Dr. Suat Önal ve Doç. Dr. Ruhi Ersoy, Garnizon Komutanı Topçu Albay Ahmet Serdar Gül ve Belediye Başkanı Kadir Kara, Valilik makamında tebrikleri kabul ettiler.

Tebriklerin kabulünün ardından 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları, Devlet Bahçeli Meydanında devam ederken Vali Ömer Faruk Coşkun, Garnizon Komutanı Topçu Albay Ahmet Serdar Gül ve Belediye Başkanı Kadir Kara tören birliklerini denetleyerek, halkın bayramını kutladılar.

İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşma Öğretmen Albay Tarık Şentuna tarafından gerçekleştirildi.

Albay Şentuna konuşmasında, "Aziz milletimiz, yokluklara rağmen sahip olduğu tüm imkanları seferber ederek donattığı ve kendi evlatlarıyla kurduğu ordumuz, Ebedi Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün emrinde, vatanın savunulması ve milletin bağımsızlığı için kurtuluş mücadelesi vermiş ve muzaffer olmuştur. 95 yıl önce Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulması için tüm engellerin ortadan kaldırılmasını sağlayan 30 Ağustos Zaferi ile Yüce Türk Milleti en zor koşullarda dahi mucizeler yaratabildiğini, İstiklal ve hürriyetinden asla taviz vermeyeceğini tüm dünyaya ispat etmiştir" ifadelerine yer verdi.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajı okundu.

Osmaniye Belediyesi Mehter Takımı gösterisinin ardından askeri birliklerin tören geçişi vatandaşlar tarafından coşkulu alkışlarla izlendi.

Valilik binasındaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene Vali Ömer Faruk Coşkun, Osmaniye Milletvekilleri Dr. Suat Önal ve Doç. Dr. Ruhi Ersoy, Garnizon Komutanı Topçu Albay Ahmet Serdar Gül, Belediye Başkanı Kadir Kara, Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Mustafa Polat, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ali İhsan Öztürk, Vali Yardımcısı Huriye Küpeli Kan, Jandarma Komutanı Jandarma Albay Tamer Bilacan, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Vali Coşkun: “30 Ağustos zaferi asırlardır hür yaşayan bir milletin haykırışıdır”

Vali Coşkun: “30 Ağustos zaferi asırlardır hür yaşayan bir milletin haykırışıdır”

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.