Vali Coşkun: "Bayramlar insanların birbirleriyle kenetlendiği günlerdir"

Vali Coşkun: "Bayramlar insanların birbirleriyle kenetlendiği günlerdir"

Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun, "Milletçe hepimizi manevi iklimiyle saran, ortak bir ruhla kaynaştıran, kucaklaştıran Kurban Bayramı'nı bir kez daha...

Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun, "Milletçe hepimizi manevi iklimiyle saran, ortak bir ruhla kaynaştıran, kucaklaştıran Kurban Bayramı'nı bir kez daha coşkuyla karşılamanın mutluluğu ve heyecanı içerisindeyiz" dedi.

Vali Coşkun, mesajında, bayramları, toplumsal hoşgörü ve dayanışmanın güçlendiği, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının pekiştiği, merhametin ve affetme duygularının had safhada hissedildiği, yetimlerin, öksüzlerin, gariplerin, güçsüzlerin, darda kalmışların güldüğü, komşuluk ve akrabalık ilişkilerinin sıklaştığı, millet bağının sağlamlaşıp, insanların birbirleriyle kenetlendiği günler olduğunu ifade etti.

Bayramların, dostlukların hatırlanması, dargınlıkların giderilmesi, geleneklerin yaşatılması için büyük bir fırsat olduğunu belirten Vali Coşkun, mesajında şunları kaydetti:

"Milletimizi güçlü kılan büyük medeniyet geleneğimizin, derin kültürel varlığımızın ve manevi değerlerimizin kazandırdığı dayanışma ruhu, aynı zamanda bizim en büyük enerji kaynağımızdır. Bu dayanışma ruhu içerisinde bayram; kırılan kalpleri tekrar kazanmak, burkulan yürekleri yeniden onarmak için bir fırsat olmanın yanında; anlamak, anlaşmak, dinlemek ve dokunmak için de eşsiz bir imkan sunmaktadır. Ruhunda barış, mayasında kardeşlik ve dayanışma olan ve tarih boyunca her zaman acı çeken, ıstırap çeken mazlumların yanında yer almış bir milletin evlatları olarak, gönül limanımıza sığınmış bütün mazlumlara yardım elinizi uzatmaktan geri durmayacağınıza, ülkesi ve vatanı için canlarını veren şehitlerimizin aileleri ve gazilerimizi, fakir ve yardıma muhtaç vatandaşlarımızı, huzur evinde barınan yaşlılarımızı ve yetiştirme yurtlarında kalan yavrularımızı yalnız bırakmayacağınıza yürekten inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle vatanı, bayrağı ve mukaddesatı için kurban olan bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Kurban Bayramının başta bütün insanlığa, İslam alemine, ülkemize ve Osmaniye'mize hayırlar getirmesini niyaz ediyor, tüm hemşehrilerimin Kurban Bayramını tebrik ediyorum."

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.