Vali Demir; "Etten Kemikten Olan İnsanlar Tanklara, Tüfeklere, Uçaklara Meydan Okudular"

Vali Demir; "Etten Kemikten Olan İnsanlar Tanklara, Tüfeklere, Uçaklara Meydan Okudular"

Uşak Valisi Salim Demir 15 Temmuz "u anma haftası etkinlikler hakkında açıklamalarda bulundu. O gece Ankara'da bulundukların hatırlatan ve olayları daha...

Uşak Valisi Salim Demir 15 Temmuz "u anma haftası etkinlikler hakkında açıklamalarda bulundu. O gece Ankara'da bulundukların hatırlatan ve olayları daha yakından tahlil etme imkanları olduğunu söyleyen Demir; " o gece milletimizin hiçbir ferdinde o hainlere karşı hiçbir acıma duygusu ve korku yoktu. Etten kemikten olan insanlar tanklara, tüfeklere, uçaklara meydan okudular. Sonunda Çanakkale'de yaşanmış olan büyük başarının ve kurtuluş savaşımızın bir benzerini de 15 Temmuz gecesi gerçekleştirdik ve 16 Temmuz sabahına yeni bir aydınlıkla yeni bir baharla uyandık." dedi.

15 Temmuz'u anma haftası kapsamında Uşak'ta yapılan programın devam ettiğini söyleyen Vali Demir; " Öncelikli olarak 15 Temmuz şehidimiz Mehmet Çetin'in Yoncalı köyünde bulunan şehitliğini ziyaret ettik. Ondan sonra köyümüzde bir sohbet toplantısı düzenledik, burada vatandaşlarımızla 15 Temmuz ile ilgili olarak genel bir değerlendirme yaptık. Ondan sonra da Uşak'ta bulunan şehitliğimizi ziyaret ettik, akabinde Yücetepe camiinde hatim duası ve mevlit okunduktan sonra yemek ikramı yapıldı. Programımız kapsamlı olarak devam edecek. Bunun içerisinde sosyal etkinlikler, geniş katılımlı programlar var. Bir de akşamları yürüyüşlerimiz olacak. Finalde 15 Temmuz akşamı sabaha kadar devam edecek ve sabah namazı ile genel programımız tamamlanmış olacak. Demokrasi nöbetlerini, Sayın Cumhurbaşkanımızın yapacağı açıklamayla devam ettireceğiz. Buradan sizin aracılığınızla tüm vatandaşlarımıza 15 Temmuz programında gerçekleşecek olan tüm etaplardaki etkinliklere coşkulu bir şekilde katılmalarını bekliyoruz. Bununla ilgili olarak programımızı yayınladık." Dedi.

Geçen yıl yaşanan darbe girişimi hakkında konuşan Vali Demir konuyla ilgili olarak şunları söyledi; "15 Temmuz kalkışması biliyorsunuz 15 Temmuz 2016 Cuma akşamı yaklaşık 10:30, 11:00 civarında netleşen şekilde başladı ve 16 Temmuz sabahına kadar FETÖ terör örgütüne ait hainlerin askeri üniforma ile devletin milletin onlara emanet etmiş olduğu devletin milletin silahlarını vatandaşlarımıza karşı hunharca kullandığı bir gece yaşadık. Bu geceden sonra geçen bir yıl süre içerisinde devletin bütün kurumları kendi içerisindeki FETÖ ile ilgili temizliklerini yaptılar, yapmaya devam ediyorlar. Ben de Ankara'dan geldim. Bu büyük davaların gerçekleştirilmiş olduğu Sincan Cezaevi de benim kaymakam olarak görev yaptığım yerdeydi. Bu davalar da başladı. Aynı şekilde diğer illerimizde de bu davalar devam ediyor. Çok kısa sürede bunların sonuçları çıkacak, bunlar yapmış oldukları eylemin cezasını alacaklar. Devletin kurumlarındaki temizlikler de son hızıyla devam ediyor. Devam ettirmeye de çalışıyoruz.

Biz o gece Ankara'da yaşadığımız için birebir biliyoruz, o gece milletimizin hiçbir ferdinde o hainlere karşı hiçbir acıma duygusu ve korku yoktu. Etten kemikten olan insanlar tanklara, tüfeklere, uçaklara meydan okudular. Sonunda Çanakkale'de yaşanmış olan büyük başarının ve kurtuluş savaşımızın bir benzerini de 15 Temmuz gecesi gerçekleştirdik ve 16 Temmuz sabahına yeni bir aydınlıkla yeni bir baharla uyandık."

Vali Demir; "Etten Kemikten Olan İnsanlar Tanklara, Tüfeklere, Uçaklara Meydan Okudular"

Vali Demir; "Etten Kemikten Olan İnsanlar Tanklara, Tüfeklere, Uçaklara Meydan Okudular"

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.