Vali Ünlü’den doktora yapılan saldırıyla ilgili açıklama

Vali Ünlü’den doktora yapılan saldırıyla ilgili açıklama

Iğdır Valisi Enver Ünlü, Iğdır Devlet Hastanesinde hastası tarafından bıçaklı saldırıya uğrayan doktorun durumunun iyiye gittiğini, saldırganın...

Iğdır Valisi Enver Ünlü, Iğdır Devlet Hastanesinde hastası tarafından bıçaklı saldırıya uğrayan doktorun durumunun iyiye gittiğini, saldırganın ise gözaltına alındığını söyledi.

Iğdır Valisi Enver Ünlü yaptığı açıklamada, "Üroloji uzmanımız Serkan Yarımoğlu kalbinin alt kısmında karın boşluğundan bıçak darbesiyle hastası tarafından maalesef poliklinik hizmeti verirken bıçaklanmış. Doktorumuz sabah hastayı muayene etmiş gerekli tetkik ve tahlilleri istedikten sonra birde psikiyatri servisine görünmesini istemiş. Her halde hastanın bu sevk hoşuna gitmemiş olabilir ki daha sonra tekrar gelmiş. Hemşire hanıma sonuç ve tahlil sonuçlarını göstermeye geldiğini, düşünürken hemşire hanım poliklinik dışına çıktığı anda içerde doktorumuzu iki yerden bıçaklamış. Poliklinikte muayene için dışarıda bekleyen vatandaşlarımızın müdahalesi sonucu doktorumuz acil bir şekilde ameliyata alındı. Biliyorsunuz başhekimimiz cerrah. Burada ki cerrah arkadaşlarımızla birlikte gerekli müdahaleler yapıldı. Kars Valimizle görüşerek Kars'tan da cerrah olan genel sekreterimiz, Kars genel sekreteri ile beraber burada olacaklar inşallah. Şu an için gerekli müdahaleler yapıldı ve durumu iyiye gidiyor hepimiz dua edelim. Kısa sürede sağlığına kavuşacağını ümit ediyorum. Sevk gerekiyorsa bir üst basamak sağlık kuruluşuna muhtemelen Erzurum'a sevk edeceğiz. Başhekimimiz, kalp ile ilgili küçük bir temassızlık olduğunu söyledi. Onunla ilgili kalp damar cerrahının görmesi lazım. Doktorumuzu bıçakla yaralayan şahıs gözaltına alınarak adli tahkikat başladı. Dediğim gibi psikiyatrik problemleri olan bir şahıs. Şu an emniyette sorgusu devam ediyor. Tabi sağlık çalışanlarına bu tür müdahaleler bizleri ziyadesi ile üzüyor. Sağlık personelimiz de bu olaydan oldukça etkilendi. Ama bizler görevimizin başında Sağlık müdürümüz, Başhekimimiz ve Emniyet Müdürümüz olayı duyar duymaz ilk andan itibaren gelip burada sevk ve idareyi yaptık. Tabi ilimiz ve Hastanemiz adına üzücü bir durum. Böyle bir olayın yaşanmamasını arzu ederdik. Bu tür olaylar maalesef sağlık çalışanlarımızın başına geliyor. Bununla ilgili tedbirleri gözden geçireceğiz ama hasta mahremiyeti diye bir şey var. Hekimle hasta baş basa kaldığında bu tür olaylar sağlık personelimizin ve hekimlerimizin başına gelebiliyor. Sağlık Bakanlığımız gerekli mevzuat çalışmasını yaptı" dedi.

Genel Cerrah Doktor Cebrail Ataş ise, "Ameliyatı her şeyi tamam. Fakat sonrası önemli onun için kapsamlı bir hastaneye gitmesi lazım" şeklinde konuştu.

Vali Ünlü’den doktora yapılan saldırıyla ilgili açıklama

Vali Ünlü’den doktora yapılan saldırıyla ilgili açıklama

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.