Vali Zorluoğlu, Van’da göçmenlerin kaldıkları yerleşkeleri ziyaret etti

Vali Zorluoğlu, Van’da göçmenlerin kaldıkları yerleşkeleri ziyaret etti

Van Valisi Murat Zorluoğlu, İl Göç İdaresinin Tuşba ve Edremit ilçe sınırları içerisinde göçmenlere hizmet veren iki ayrı yerleşkesini de ziyaret...

Van Valisi Murat Zorluoğlu, İl Göç İdaresinin Tuşba ve Edremit ilçe sınırları içerisinde göçmenlere hizmet veren iki ayrı yerleşkesini de ziyaret ederek, kurum müdürü Mehmet Bakır Bedevioğlu'ndan çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Beraberinde Vali Yardımcısı Mehmet Parlak ile gerçekleştirdiği ziyaretlerde ilk olarak, Erciş yolu üzerindeki yerleşkeye giden Vali Zorluoğlu, burada personel tarafından karşılandıktan sonra, kurumu gezerek incelemelerde bulundu. Yerleşkedeki incelemelerinin ardından idari birimleri de gezen, kurumun personel durumu ve fiziki yapısı hakkında bilgiler alan Vali Zorluoğlu burada yaptığı konuşmada, "Göç İdaresi Genel Müdürlüğümüz, yoğun çalışan ve yeni kurulmasına rağmen kurumsallaşma sürecini sürdüren bir kurum. Buna rağmen kısa sürede büyük mesafeler kat edildi, takdire şayan çalışmalar yapıldı. Kurumun taşra ayağında sorunlar yaşanabilir, o sorunlar da kısa sürede aşılacaktır. Türkiye'nin saygınlığıyla doğrudan ilgili bir kurumda çalışan personelin, elinden gelen çabayı göstereceğine inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Bir şekilde İl Göç İdaresi bünyesinde tutulan yabancıların, asgari yaşamsal ihtiyaçlarının sağlanabilmesinin büyük önem arz ettiğini de kaydeden Vali Zorluoğlu, kurumun Türkiye Cumhuriyeti'nin merhametinin tecelli ettiği bir yer olduğunu belirterek, personelin bu doğrultuda görev yapmasını istedi.

Daha sonra 2017 yılı Nisan ayında faaliyete geçen Edremit ilçesi Kurubaş mevkiinde konuşlu Geri Gönderme Merkezine geçen Vali Zorluoğlu, buradaki incelemeleri doğrultusunda yetkililerden, yemekhaneler, barınma ve göçmenlerin sosyalleşme ihtiyaçlarının giderildiği alanların daha konforlu hale getirilmesini istedi. Merkezdeki incelemeleri sırasında yetkililere, berberden sağlık personeline ve çocukların vakit geçireceği alanlarda görevlendirilecek gözetmene kadar gerekli tüm personelin istihdam edilmesi için gerekenin yapılacağını belirten Vali Zorluoğlu, spor salonuna malzeme temini ve diğer eksikliklerin tamamlanarak fiziki imkânlarının iyileştirilmesiyle daha konforlu bir alan haline getirilmesi yönünde de talimatlar verdi.

Vali Murat Zorluoğlu, İl Göç İdaresi Geri Gönderme Merkezinde barınma alanlarını da ziyaret ederek, tercüman aracılığıyla sorun ve sıkıntılarını dinlediği göçmenlerle bir süre görüştükten sonra kurumdan ayrıldı.

Vali Zorluoğlu, Van’da göçmenlerin kaldıkları yerleşkeleri ziyaret etti

Vali Zorluoğlu, Van’da göçmenlerin kaldıkları yerleşkeleri ziyaret etti

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.