Van Dönemeç Köyü

Van Dönemeç Köyü

Dönemeç köyü haberleri, güncel son dakika gelişmeleri, Dönemeç köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Van köyleri arasında yer alan Dönemeç köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Edremit, Dönemeç köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Dönemeç köyü son dakika gelişmeleri, Dönemeç köyüne özgü yemekler, Edremit Dönemeç köyünün tarihi, Dönemeç köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Dönemeç köyüne ait haberler, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Asıl adı Engil'dir. Cumhuriyet döneminde Türkçeleştirme politikası çerçevesinde ismi Dönemeç olmuştur. Engil ismi Ermenice olup içinden geçen Engil Çayından gelmektedir. 1915 Ermeni olaylarından sonra Ermeniler bölgeyi terk etmişler. Bu olaydan sonra bölgeye Kürt aşiretlerinden Banoki Aşireti yerleşmiştir. Bugün hâlâ varlıklarını sürdürmektedirler. Köyde Ermenilerden kalma kilise kalıntısı bulunmaktadır. Van iline 30 km, Edremit ilçesine 15 km uzaklıktadır.

Dönemeç köyü, Van ilinin merkezine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün geçiyorsanız Dönemeç köyü resimleri ve Dönemeç köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Van Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Akdeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Dönemeç Van arası kaç km? Dönemeç köyü hava durumu? Van köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Vanlu iseniz Van Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Vanlı Ünlüler arasında Dönemeç köyünde doğan biri var mı? Dönemeç Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum