Van Ermişler Köyü

Van Ermişler Köyü

Ermişler, Van ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür. Van merkezine 57 km uzaklıktadır. Kürtçeki ismi "Derebelek" tir geçim kaynağı hayvancılıktır.

Köyün iklimi, karasal iklimi etki alanı içerisindedir. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Son zamanlarda nüfus çoğalmasıyla Ülkenin batı ilerine göç olunmuştur

Urartulara dayanır bilinen en son ahalisi Ermenilerdir. Ermenilerden kalma ismi Mirek'dir. 1918 yılında Tehcir sebebiyle boşalan Köye sonradan yerleleşen Kürtler kilisesinden dolayı Derebelek ismiyle hitap etmişler Türkçe anlamı benekli kilise köyüdür. Köyün ilk yerleşim yıllarında Brukanlar ve Yavuzcanlar (YAVUZDOĞANLAR) gibi birkaç aile mevcut iken sonraki yerleşimlerle köy nüfus olarak büyümüştür. Köyde Bir takım Urartu döneminden kalma taş buluntular, kaya resimleri, ve benzer içerik mevcutdur.

Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi vardır. kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. SAĞLIK OCAĞI YOKTUR. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum