Van Sözveren Köyü

Van Sözveren Köyü

Sözveren köyü haberleri, güncel son dakika gelişmeleri, Sözveren köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Van köyleri arasında yer alan Sözveren köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Çatak, Sözveren köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Sözveren köyü son dakika gelişmeleri, Sözveren köyüne özgü yemekler, Çatak Sözveren köyünün tarihi, Sözveren köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Sözveren köyüne ait haberler, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

TARİH Mahallenin adının nereden geldiği tam olarak bilinmemektedir.eski adının rukunan olduğu bilinmektedir fakat sonradan SÖZVEREN olarak değiştirilmiştir. Eski bir ermeni koyu olarak bilinen sözveren sonradan müslümanların himayesi altına girmiştir. COĞRAFYA Sözveren Köyü Van Çatak'ın güney-doğusunda ve Çatak Merkeze 3 km uzaklıktadır. İKLİM Mahallenin iklimi karasal iklimdir fakat zaman zaman ılıman iklimde görülmemektedir. Bunun nedeni ise mahallenin özel konumudur.Genelde kışları SOĞUK ve SERTTİR yazları ise SICAK ve KURAKTIR.

Sözveren köyü, Van ilinin merkezine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün geçiyorsanız Sözveren köyü resimleri ve Sözveren köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Van Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Akdeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Sözveren Van arası kaç km? Sözveren köyü hava durumu? Van köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Vanlı iseniz Van Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Vanlı Ünlüler arasında Sözveren köyünde doğan biri var mı? Sözveren Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.