Varto Karaköy Köyü

Varto Karaköy Köyü

Karaköy Köyü haberleri, Varto Karaköy köyü güncel son dakika gelişmeleri, Karaköy köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Muş Köyleri Arasında yer alan Karaköy köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Varto Karaköy köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Karaköy köyü son dakika gelişmeleri, Karaköy köyüne özgü yemekler, Varto Karaköy köyünün tarihi, Karaköy köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Karaköy köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Karaköy, Muş ilinin Varto ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesi bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Karaköy köyü resimleri ve Karaköy köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Varto Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu anadolu bölgesi yöresine özgü haber kanalı var mı? Varto Muş Arası Kaç Km? Varto Hava Durumu? Varto Köyleri ve Muş Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Muşlu iseniz Muş Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Muşlu Ünlüler arasında Varto Karaköy Köyünde doğan biri var mı? Varto Doğumlu Ünlüler Kimler?

Karaköy, Muş ilinin Varto ilçesine bağlı bir köydür.Köy halkı Kürtçe'nin Kurmanci lehçesini konuşan Kürtlerden oluşmaktadır.Köyün geleneklerinde çeşitli inaçların etkilerini görmek mümkündür. Örneğin sol elle yemek yemenin günah olduğu inancı hakimdir.Ekmek her toplumda olduğu gibi kutsal görülür.
Köye yakın kutsal sayılan bir ormanlık (Ziyareta Şawérané) alanda ağaç kesenin veya oraya zarar veren kişinin mutlaka kötü bir akıbete uğrayacağı inancı vardır.Ayrıca çok gülmenin mutlaka acı bir sona işaret edeceğine inanıldığı için farkına varmadan gülmenin dozunu kaçıranlar hemen çevresindekiler tarafından uyarılarak kendi selameti için gülme işi yarıda bıraktırılır.Ayrıca avcılık ve balıkçılığın kendilerine uğursuzluk getirdiğine inanan, bir sportif etkinlik de sayılan bu işlerle uğraşanların hiçbir zaman "doymayacağı" yani ekonomik yönden iyiye gidemeyeceği inancı Özçelikler ailesinin bir kesiminde yaygındır.Bu yüzden avcılık ve balıkçılık işi bu ailelerce pek yapılmamakla birlikte bilimin-tıpın gelişmesi, balık etinin insan sağlığına olan olumlu etkisinin yaygınlık kazanmasıyla bu alana gençlerin son dönemde yöneldiğini söylemek mümkündür.
Kürt kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır.Muş iline 67 km, Varto ilçesine 12 km uzaklıktadır.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılık başta gelmekle birlikte çeşitli iş kolllarında mevsimlik işçi olarak çalışanları da mutlaka eklememiz lazımdır. Ayrıca çeşitli av hayvanlarını avlama geleneği "Mala Sor" ailesinin en önemli geçim kaynaklarındandır. Köyün Bingöl Çayı'na yakın oluşu ayrıca balıkçılığı önemli geçim kaynağı haline getirmiştir. Özellikle Mala Sor ailesinin geçim kaynağı olan avcılık ve balıkçılık günümüzde önemini avcılıktan yana kaybetmesine rağmen balıkçılık konusunda ise daha modern araçlarla devam ettirmektedir. Bu durum çoğu köy sakini için geçerlidir.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.