Vize Evrencik Köyü

Vize Evrencik Köyü

Evrencik Köyü haberleri, Vize Evrencik köyü güncel son dakika gelişmeleri, köy ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kırklareli köyleri arasında yer alan Evrencik köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Vize Evrencik köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Evrencik köyü son dakika gelişmeleri, köye özgü yemekler, Vize Evrencik köyünün tarihi, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Evrencik, Kırklareli ilinin Vize ilçesine bağlı bir köydür. Kırklareli iline 59 km, Vize ilçesine 14 km uzaklıktadır.

1924 mübadelesine kadar bir Rum köyü olan Evrencik mübadele sonrasında Selanik Drama'dan gelen Pomak asıllı göçmenlerin yerleştiği bir köy olmuştur. Yerleşimcilerin çoğunluğu Drama'nın Ilıca (Halıköy) ve Hıdırköy köylerinden gelenlerdir. Daha sonra Yunanistan, Bulgaristan, Yugoslavya ve Arnavutluk'tan gelen göçmenler de olmuştur.

Köy 1960'lı yıllarda göç vermeye başlamış ve nüfusu azalmıştır. İstanbul, Çerkezköy ve Kapaklı bölgelerine göçen köylüler, ekonomik gelirlerinin artması sonucunda köyde yazları kalabilecekleri evler yapmaya başlamıştır. İstanbul'a 145 km. uzaklıktadır.

Yıllara göre köy nüfus verileri

2007     918
2000     1205
1997     2174

Evrencik, Kırklareli ilinin Vize ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Evrencik Köyü Resimleri ve Evrencik köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Kırklareli Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Kırklareli Hava Durumu? Kırklareli Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kırklarelili iseniz  Kırklareli Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kırklarelili Ünlüler arasında Vize Evrencik Köyünde doğan biri var mı? Vize Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.