Vize Evrenli Köyü

Vize Evrenli Köyü

Evrenli Köyü haberleri, Vize Evrenli köyü güncel son dakika gelişmeleri, köy ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kırklareli köyleri arasında yer alan Evrenli köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Vize Evrenli köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Evrenli köyü son dakika gelişmeleri, köye özgü yemekler, Vize Evrenli köyünün tarihi, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Evrenli, Kırklareli ilinin Vize ilçesine bağlı bir köydür. Kırklareli iline 63, Vize ilçesine 8 km. uzaklıktadır. İstanbul'a uzaklığı ise 135 km.'dir.

Köy, II. Dünya Savaşı'nda askerler tarafından garnizon olarak kullanılmıştır. Köyün eski adı Aya Yorgi'dir. Köye daha önce belediyelik teklifi gelmiş olup köylüler tarafından reddedilmiştir. Köyde mağaralar bulunur.

Eskiden beri süre gelen "danışık" adı verilen düğünden önce halka açık yemekler verilir. Misafirlere ikram, düğün boyunca devam eder. Menüyü oluşturan yemekler genellikle şehriye çorbası, kuru fasulye, patates yemeği, pilav, peynirli börek ve baklavadır. Köye yabancı bir damat gelirse, askere gidecek gençlere "Toprak Bastı" adında belli bir miktar para ödemesi ve bazı ihtiyaçları üstlenmesi gerekir.

Yıllara göre köy nüfus verileri

2012     1579
2007     1499
2000     1555

Evrenli, Kırklareli ilinin Vize ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Evrenli Köyü Resimleri ve Evrenli köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Kırklareli Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Kırklareli Hava Durumu? Kırklareli Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kırklarelili iseniz  Kırklareli Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kırklarelili Ünlüler arasında Vize Evrenli Köyünde doğan biri var mı? Vize Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.