Vize Kızılağaç Köyü

Vize Kızılağaç Köyü

Kızılağaç Köyü haberleri, Vize Kızılağaç köyü güncel son dakika gelişmeleri, köy ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kırklareli köyleri arasında yer alan Kızılağaç köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Vize Kızılağaç köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kızılağaç köyü son dakika gelişmeleri, köye özgü yemekler, Vize Kızılağaç köyünün tarihi, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kızılağaç, Kırklareli ilinin Vize ilçesine bağlı bir köydür. Kırklareli iline 81 km, Vize ilçesine 24 km uzaklıktadır.

Köyün eski ismi Yatros olup 93 Harbi'nde Şipka (Pomakçada kuru ot demektir) geçidi savaşından sonra direnen 4 milyona yakın silahsız Pomak'ın Rus ve Rumen orduları tarafından katledildiği kalanların çok dağınık bir şekilde buraya geldiği anlatılmaktadır. Kızılağaç adı Papuç deresi kenarlarında bolca yetişen kızılağaçtan gelmektedir.

Köyün ilk sakinleri bölgede yaşayan Rumlar iken 1878 savaşında Plevne ve Şipka Geçidi savaşlarında yenilen Osmanlı ordusunun dağılması ve Müslüman Pomakların katledilmesine çok fazla direnemeyerek Avrupa ve Türkiye'nin pek çok bölgesine dağılmaya başlayan Pomaklardan dönemin imamı olan Ahmed Behzad Efendi'nin taliga adı verilen ve atların çektiği bir kağnı ile Anadolu'ya hareket ettiği, yollarda karşılaştığı yetim Pomak çocuklarını da toplayarak önce Bal Kaya köyüne yerleştiği ve buradan da boşaltılmış bir Rum köyü oyan Yatros'a geldiği anlatılmaktadır.

Yıllara göre köy nüfus verileri

2007     664
2000     884
1997     996

Kızılağaç, Kırklareli ilinin Vize ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kızılağaç Köyü Resimleri ve Kızılağaç köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Kırklareli Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Kırklareli Hava Durumu? Kırklareli Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kırklarelili iseniz  Kırklareli Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kırklarelili Ünlüler arasında Vize Kızılağaç Köyünde doğan biri var mı? Vize Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.