Vurgun: “İki Büyük Sevinci Birlikte Yaşıyoruz”

Vurgun: “İki Büyük Sevinci Birlikte Yaşıyoruz”

20 Temmuz'un Kıbrıs Barış Harekâtı ve Saadet Partisi'nin kuruluş yıldönümü nedeniyle açıklamalarda bulunan Saadet Partisi Kırıkkale İl Başkanı...

20 Temmuz'un Kıbrıs Barış Harekâtı ve Saadet Partisi'nin kuruluş yıldönümü nedeniyle açıklamalarda bulunan Saadet Partisi Kırıkkale İl Başkanı Faruk Vurgun, iki büyük sevinci bir arada yaşadıklarını söyledi.

Kıbrıs Barış Harekâtı tarihi bir dönüm noktası olduğunu ve Kıbrıs'ın 1699 Karlofça anlaşmasıyla toprak kaybetmeye başlayan ve giderek küçülen İslam dünyasının, son 300 yılda Batılılara karşı kazandığı tek toprak parçası olduğunu belirten Faruk Vurgun, "KKTC'nin bugün sahip olduğu istikrar ve güvenlik ortamı bu harekât sayesinde kazanılmıştır. 1960 yılından itibaren soydaşlarımıza karşı giderek artan baskı, taciz ve katliamlara karşın Türkiye 1974 yılına kadar gerekli siyasi irade ve kararlılığı gösterememiş, uluslararası dayatmalara boyun eğmiştir. Gemilerimiz birçok kez Amerika'nın talimatı ve hatta bir mektubuyla geri dönmek zorunda bırakılmıştır. Ancak 1974 yılına gelindiğinde ise önemli bir fark vardır. O'da Milli Görüş farkıdır. CHP-MSP koalisyonunda Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın dik duruşu ve kararlı tutumu ile Kıbrıs Barış Harekâtı gerçekleştirilmiş, Kıbrıs'ta huzur ve güvenlik ortamını kurmak mümkün olmuştur" dedi.

"Türkiye'nin Kıbrıs diye bir sorunu yoktur"

Türkiye'nin Kıbrıs diye bir sorununun olmadığını savunan Vurgun, "Var olan sorunlar 1974 Barış Harekatı'yla sona erdirilmiş adada barış, güvenlik ve huzur ortamı sağlanmıştır sadece Haçlı seferlerinden bu yana Kıbrıs üzerindeki emellerinden vazgeçmeyen emperyalist ülkelerin karanlık hesapları vardır. Kıbrıs'ı Rum toprağı yaparak, Akdeniz'deki hakimiyeti ele geçirmek isteyen haçlıların oyunları vardır. Adadan asker çekmek bir yana Türkiye, bölgedeki sıcak gelişmeleri dikkate alarak, Kuzey Kıbrıs'ta bir hava üssü kurmalıdır. İkinci teklifimiz ise, adada huzur ve güvenlik ortamının hâkim olmasını sağlayan, 1974 Barış Harekâtı nedeniyle 20 Temmuz günü "Milli Bayram" ilan edilmelidir" ifadelerinde bulundu.

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.