Windows 10 'da Photoshop Ekran Kararma Problemi Çözümü

Windows 10 'da Photoshop Ekran Kararma Problemi Çözümü

Windows 10 'da Photoshop Ekran Kararma Problemi nasıl çözülür, Bilgisayar işletim sisteminizi windows 10 a güncellediysenin ekranınız kararabilir veya göz kırpabilir. İşte Çözümü...

Windows 7 işletim sistemi kullanırken Photoshop CC kullanıyordum ve herhangi bir problem ile karşılaşmadı. Geçenlerde Windows 10 yükledim ve çalışmalara devam ediyorum bir de ne gelse başıma dersiniz yazıya çift tıklıyorum simsiyah ekran. Ekran kartını güncelliyorum olmuyor, ekran kartını tekrar yüklüyorum olmuyor. Araştır, araştır, tanıdıklara sor derken sonunda problemin kaynağını buldum.

Aynı problem ile karşılaşanlar varsa paylaşmak istedim. İşte Windows 10 'da Photoshop Ekran Kararma Problemi Çözümü

Photoshop Ekran Kararma Problemi Sebebi

Use Graphic Processor'un türkçesi Ekran İşlemcisini Kullan 'dır. Fakat sürücü problemlerinden ötürü ekran işlemcisini tam verimli kullanamıyor ve bir takım hatalar meydana geliyor. Çok aşırı detaylarla uğraşan tasarımcılar için bu seçenek elbette önemli ancak keyfi işlemlerle uğraşıyorsanız herhangi bir performans kaybı yaşayacağınızı düşünmüyorum.

Photoshop Ekran Kararma Problemi Çözümü

Photoshop programı açık iken yukarıdaki bölmeden

Edit > Preferences > General veya Ctrl + K tuş kombinasyonuna basınız. Soldaki menüden Performance bölümüne giriniz. "Use Graphic Processor" seçeneğinin işaretini kaldırınız ve OK tuşuna basarak ayarları kaydediniz. Türkçe Photoshop kullanıyorsanız bu seçenek "Grafik İşlemcisini Kullan" seçeneğinin işaretini kaldırınız ve OK tuşuna basarak ayarları kaydediniz. Şimdi Photoshop programını kapatıp yeniden açıp deneyiniz ve sorunun ortadan kalktığını göreceksiniz. Aşağıdaki resimden göz atabilirsiniz.

windows-10-photoshop-ekran-kararma-problemi.jpg

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.