Y ile Başlayan Ülkeler ve Başkentleri

Y ile Başlayan Ülkeler ve Başkentleri

Y harfi ile başlayan ülkeleri, başkentlerini aşağıda görebilirsiniz. Y harfi ile başlayan ülkelerin kısa bilgileri haberimizde.

Dünyada resmi olarak bilinen 193 ülke bulunmaktadır. Dünyada Y harfi ile başlayan ülkeler hangileridir? Y harfi ile başlayan ülkeler ve başkentleri nelerdir? 

Bir ülkenin bayrağı ve başkenti Y ülkenin bağımsızlık sembolüdür. Y harfi ile başlayan ülkelerin başkentlerini derledik. Y  ile başlayan ülkeler hakkında kısa bilgilendirmeleri aşağıda görebilirsiniz.

Y harfiyle başlayan ülkeler ve başkentleri

  • Yemen Başkenti : San’a 
  • Yeni Kaledonya Başkenti : Nouméa 
  • Yeni Zelanda Başkenti : Wellington
  • Yeşil Burun Adaları Başkenti : Praia
  •  Yunanistan Başkenti : Atina

Y harfiyle başlayan ülkeler hakkında kısa bilgiler

Yemen resmî adı ile Yemen Cumhuriyeti, Orta Doğu'da, Umman Denizi, Aden Körfezi ve Kızıldeniz kıyısında, Umman'ın batısında Suudi Arabistan'ın güneyinde yer alan bir ülke. Başkenti San'a'dır.

Yeni Kaledonya, Melanezya ada öbeği içerisinde, Büyük Okyanus'un güneydoğusunda yer alan, Fransa'ya bağlı bir bölge olarak özel bir statü ile kendine özgü bölge konumunda olan Fransa Denizaşırı Bölgeler Topluluğu üyesi bölge. Yeni Kaledonya'nın başkenti Nouméa'dır.

Yeni Zelanda, veya resmî adıyla Yeni Zelanda Milletler Topluluğu, Güney Büyük Okyanus'ta bir ada ülkesidir. Güney Yarımkürede, Okyanusya'daki Güney Pasifik adaları arasında, Avustralya'nın yaklaşık 1.500 km güney doğusunda yer almaktadır. Başlıca iki büyük ve birçok küçük adadan oluşur.

Yeşil Burun Adaları, Atlas Okyanusu’nda, Senegal ve Moritanya açıklarında bulunan bir Afrika ülkesi. 10 ada ve 8 adacıktan oluşan bir takımadadır. En büyük üç ada Santiago, Santo Antao, Boa Vista'dır. Başkenti, Santiago adasındaki Praia'dır. Büyük adalar 50–60 km. uzunluğundadır.

Yunanistan ya da resmî adıyla Helen Cumhuriyeti, eskiden Hellas, Balkanlar'da bir ülkedir.  Başkenti ve en büyük şehri Atina iken ikinci en kalabalık şehri Selanik'tir.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
2
0
1
0
0
1
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.