Yağ Tutucu Hapı Alırken Dikkat

Yağ Tutucu Hapı Alırken Dikkat

Uzman Doktor Orkan Karaca şok diyetleri, sağlığı olumsuz etkiledikleri ve metabolizmanın rutinini bozdukları için tavsiye etmediğini belirterek, “Yağ tutucu tabletler besinlerden alınan fazla yağı vücuttan atarak yağ alımını kısıtlamaya yardımcı olu

Uzman Doktor Orkan Karaca şok diyetleri, sağlığı olumsuz etkiledikleri ve metabolizmanın rutinini bozdukları için tavsiye etmediğini belirterek, “Yağ tutucu tabletler besinlerden alınan fazla yağı vücuttan atarak yağ alımını kısıtlamaya yardımcı oluyor” dedi.

Karaca’ya göre yağ tutucu takviye gıdalar seçerken şunlara dikkat etmek gerekiyor:
TARIM VE GIDA BAKANLIĞI ONAYI ŞART
Piyasada satılan birçok yağ tutucu tablet olduğunu belirten Karaca, onaylı güvenilir markaları tercih etmek gerektiğinin altını çiziyor, “Aksi takdirde sağlığınızı tehlikeye atabilirsiniz” uyarısında bulunuyor.
BİTKİ LİFLİ TABLETLERİ TERCİH EDİN
Yağ tutucu tabletlerin içeriğini iyi okumakta fayda var. Doğal bitki lifi kompleksi, örneğin Frenk inciri gövde lifi, Arap zamkı gibi bitkisel lifler içeren tabletleri tercih edin.
RENKLENRİCİ, KORUYUCU VE TATLANDIRICI İÇERMESİN
Sağlıklı bir bedene kavuşmak için nasıl yediklerimiz ve içTiklerimizde renklendirici, koruyucu ve tatlandırıcı olmamasına dikkat ediyorsak, yağ tutucu tabletlerde bunların bulunmaması önemli.
KİMYASAL İÇERİKLERDEN UZAK DURUN
Kimyasal içerikli tabletlere yönelmeyin. Doğal lif barındıran tabletlerin avantajı vücut tarafından emilmeden atılması. Böylece istenmeyen herhangi bir yan etkiye sebep olmaz, sağlığınızı tehdit etmezler.
Tek başına yağ tutucu tabletlerden mucize beklememek gerektiğini hatırlatan Karaca, “İstediğimi yiyip içeyim, üzerine nasıl olsa yağ tutucu tablet alırım zayıflarım hatasına düşmeyin. Zayıflama bir dönüşüm hikayesidir ve bu hikayede başarı, beslenme alışkanlıklarını düzenlemek, bol su içmek, hareketli bir yaşam tarzını benimsemekten geçiyor. Yağ tutucu takviye edici tabletler ise bu dönüşüm serüveninde bize yardımcı oluyor” diyor.
(BSHA-Sağlık Servisi)


Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.