Yahyalı Çubukharmanı Köyü

Yahyalı Çubukharmanı Köyü

Çubukharmanı köyü haberleri, güncel son dakika gelişmeleri, Çubukharmanı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kayseri köyleri arasında yer alan Çubukharmanı köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Yahyalı Çubukharmanı  köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Çubukharmanı köyü son dakika gelişmeleri, Çubukharmanı köyüne özgü yemekler, Yahyalı Çubukharmanı  köyünün tarihi, Çubukharmanı köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Çubukharmanı köyüne ait haberler, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Çubukharmanı, Kayseri ilinin Yahyalı ilçesine bağlı bir mahalledir. 1900'lü yıllarda Büyükçakır mahallesinden ayrılarak önce Zamantı ırmağı kenarına (şimdiki yerinden 5 km daha Büyükçakır mahallesine yakın)yerleşmiş olan olan Çubukharmanı mahallesi şimdiki yerine 1920'lerde yerleşmişlerdir. Önce Adana/Karaisalı ilçesine bağlı olan köy daha sonra Adana/ Feke İlçesine daha sonra da 1968'de Kayseri/Yahyalı ilçesine bağlanmıştır. Civardaki 7 köyle birlikte bölgedeki Varsak Türkmenidirler. 19.yy ve 20.yy başlarında köy halkı Çukurovaya, özellikle Kozana giderek pazar yapardı. Bir rivayete göre köyün şu anki yerleşkesinin altında tarihi bir şehir vardı. Bir heyelan sonucu şehir toprak altında kaldı ve bir süre sonra köy oraya yerleşti. Köyün büyükleri büyük sel veya başka bir sebeple oluşan aşınmalarda yer altından halen boyası sağlam olan taştan duvarlar gördüklerini anlatıyor. Kayseri iline 170 km, Yahyalı ilçesine 60 km uzaklıktadır.

 

 

Çubukharmanı , Kayseri ilinin Yahyalı ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Çubukharmanı  Köyü Resimleri ve Çubukharmanı  köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Yahyalı Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Yahyalı Kayseri Arası Kaç Km? Yahyalı Hava Durumu? Kayseri Köyleri ve Yahyalı Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir. 

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kayserili iseniz Kayseri Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Kayserili Ünlüler arasında Yahyalı Çubukharmanı  Köyünde doğan biri var mı? Yahyalı Doğumlu Ünlüler Kimler?

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.