Yapraklı Aşağıöz Köyü

Yapraklı Aşağıöz Köyü

Yapraklı Aşağıöz köyü haberlerine, köye ait son dakika gelişmelerine, Aşağıöz köyünün tüm video, resim ve haberlerine, Aşağıöz köyüne özgü yemeklere, Aşağıöz köyü vefat haberlerine, Aşağıöz köyü eski adı, Aşağıöz hava durumu haberimizden ulaşabilirsiniz.

Yapraklı  köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Aşağıöz köyü son dakika gelişmeleri, Aşağıöz köyüne özgü yemekler, Yapraklı Aşağıöz köyünün tarihi, Aşağıöz köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Aşağıöz köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Aşağıöz, Çankırı ilinin Yapraklı ilçesine bağlı bir köydür.köyün merkezinde bir köy odası vardır. Düğünler hâlen köy meydanında yapılmaktadır. Genellikle düğün tarihi olarak kış ayları tercih edilir. Düğün eğlencesi olarak hâlen davul zurna tercih edilmektedir. Kendine özgü halayları mevcuttur. (Yelleme, üzçayak, gibi) Akşamları köy odasında yöresel oyunlar çıkarılarak kaynaşma ve şakalaşma devam etmektedir. Ankara ya 170 km uzaklıkta olmasına rağmen kendi benliğini kaybetmeyen köy son yıllardaki Fransa ya olan düşkünlük yüzünden değişime uğramaktadır.  Kendi imkanlarıyla yapmış olduğu yatılı kız kuran kursuna sahip olan köy, her yıl yaklaşık 60-70 kız öğrenciye din eğitimi vermektedir. 1999 yılında kurulan yardımlaşma ve dayanışma derneği sayesinde köyün bütün ihtiyaçları sağlanmaktadır. Her yıl geleneksel Temmuz ayı içerisinde 3 günlük dayanışma ve kaynaşma şenlikleri düzenlenmektedir.Çankırı iline 45 km, Yapraklı ilçesine 23 km uzaklıktadır.

Aşağıöz, Çankırı ilinin Yapraklı ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Aşağıöz Köyü Resimleri ve Aşağıöz köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Yapraklı Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Yapraklı Çankırı Arası Kaç Km? Yapraklı Hava Durumu? Çankırı Köyleri ve Yapraklı Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Çankırılı iseniz Çankırı Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Çankırılı Ünlüler arasında Yapraklı Aşağıöz Köyünde doğan biri var mı? Yapraklı Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.