Yarıyıl Tatili Nasıl Geçirilmeli ?

Yarıyıl Tatili Nasıl Geçirilmeli ?

Yarıyıl Tatili Nasıl Geçirilmeli ? Yarıyıl tatilinde birçok ebeveyn çocukların covid-19 tedbirleri içerisinde nasıl kaliteli bir tatil geçirebileceğini merak ediyor. Uzman Psikolog Ezgi Dokuzlu çocuklar için kaliteli tatil önerilerinde bulundu....

Yarıyıl Tatili Nasıl Geçirilmeli ? Yarıyıl tatilinde birçok ebeveyn çocukların covid-19 tedbirleri içerisinde nasıl kaliteli bir tatil geçirebileceğini merak ediyor. Uzman Psikolog Ezgi Dokuzlu çocuklar için kaliteli tatil önerilerinde bulundu.

Yarıyıl tatiline an itibari ile girmiş bulunuyoruz. Tatilin aile üyeleri ile verimli vakit geçirmek, küçük molalar vererek yeni döneme daha motivasyonlu bir şekilde devam etmek için hem ebeveynler hem de çocuklar açısından güzel bir fırsat olduğunu vurgulayan Uzman Psikolog Ezgi Dokuzlu, “Yetişkinler olarak sosyalleşmeye, dinlenmeye, rahatlamaya ihtiyacımız olduğu bugünlerde çocukların da kaygılı, yorgun, bunalmış hissedebileceğini unutmamak gerek. Havalar soğuk olsa da parklarda, doğada vakit geçirmek hem ebeveynler hem de çocuklar için çok önemli” dedi.

Yarıyıl tatilinde çocuklarıma nasıl verimli bir tatil yaşatabilirim?

  • Çocukların uzaktan da olsa düzenli bir şekilde akranlarıyla iletişim kurmaları için yardımcı olabilirsiniz. Tatilde arkadaşlarıyla keyifli vakit geçirebileceği buluşmalar planlanabilir.
  • Çocuklarınızla sorumluluklar hakkında, evde yapılması gereken işler hakkında konuşabilirsiniz.
  • Uyku, uyanma, yemek, teknoloji kullanımı, oyun saatleri değişmemeli. Çocuklar tatilde de rutin düzenlerine devam ederek düzenleri bozulmadan günü verimli geçirmeliler. Okula dönüşte uyum sorunu yaşamamak için düzenin devam etmesi önemli.
  • Bazı çocuklar hastalanmayla ilgili kaygılarından dolayı evden dışarı çıkmak istemeyebilir. Bu gibi durumlarda çocuklara tedbirleri hatırlatıp güvenli ortamlarda sosyalleşmelerine yardımcı olabilirsiniz. Açık havada sosyal mesafeye dikkat edilerek planlanan buluşmalar hem ebeveynlerin kaygısını azaltacak hem de çocukların özgürce sosyalleşmelerine fırsat sağlayacaktır.
  • Tatil boyunca çocukların eğitimden uzak kalmaması için her gün ortalama 30-40 dakikalık çocukları çok yormayacak çalışmalar veya konu tekrarı faydalı olacaktır. Ders çalışmaları konusunda baskı yapmamak, zorlamamak, sert ve suçlayıcı uyarılardan, onlara kendilerini değersiz hissettirecek tutumlardan kaçınmak önemli.
  • Tatilde de ekran süresi ve sınırlar mutlaka hatırlatılmalı ve bu sınır her gün aynı olmalı. Anne ve babalar bu kuralları sürdürürken mutlaka tutarlı ve istikrarlı olmalı.
  • Çocuklar tatil boyunca ekranlardan mümkün olduğunca uzaklaşmalı. Sadece tatillerde değil okul süresi boyunca da çocukların hem fiziksel hem de zihinsel gelişimleri için ders saatleri dışında tablet veya bilgisayarla geçirilen süre sınırlandırılmalı, fazlaysa azaltılmalı.
  • Tatilde de aynı okul sürecinde olduğu gibi yemekler tablet veya televizyon izlerken yenmemeli. Tüm aile üyelerinin bir araya gelip aynı saatte yemek yiyeceği bir düzen oluşturulmalı. Masa tüm aile üyelerinin desteği ile kurulmalı ve toplanmalı.
  • Çocuklara tatilin kaç gün süreceği, tatil bittikten sonra okula tekrar eski düzeninde devam edeceği hatırlatılmalı. Küçük yaştaki çocukların daha kolay anlamaları için resimlerle konuşulanlar ve anlatılanlar somutlaştırılabilir. (BSHA-Bilim Ve Sağlık Haber Ajansı)

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.