Yaşlı çiftin yürek sızlatan dramına vali sessiz kalmadı

Yaşlı çiftin yürek sızlatan dramına vali sessiz kalmadı

Adana'da beyin rahatsızlığı nedeniyle felç olduktan sonra çalışamaz hale gelip evin kirasını, elektrik ve su faturasını ödeyemeyen 62 yaşındaki Burhan...

Adana'da beyin rahatsızlığı nedeniyle felç olduktan sonra çalışamaz hale gelip evin kirasını, elektrik ve su faturasını ödeyemeyen 62 yaşındaki Burhan Lekesiz'e Adana Valisi Mahmut Demirtaş sahip çıktı.

Daha önce konfeksiyon işi yapan Burhan Lekesiz (62) bundan 42 yıl önce Selma Lekesiz (64) ile İstanbul'da evlendi. Çift evlendikten kısa bir süre sonra iş için Adana'ya gelip buraya yerleşti. Bu evlilikten çiftin 3 erkek, 2 kız çocuğu oldu. Çocuklar büyüyüp evlendikten sonra çift bir başına kaldı. Konfeksiyon işi yaparak evini geçindiren Lekesiz, 5 ay önce beyin rahatsızlığı nedeniyle felç olup yatalak kaldı. Lekesiz, çalışamaz duruma gelince eşi ne ev kirasını, ne elektrik ne de su faturasını ödeyebildi. Yaşlı çifte şimdi ise komşuları bakıyor. Selma Lekesiz kocasından dolayı evde bakım ücreti almak için başvuru yaptı. Ancak hastane yüzde 63 engelli raporu verdiğinden ağır engelli sayılmadığı için evde bakım ücreti alamadı. Lekesiz, engelli maaşı almak için de başvuru yaptı. Yapılan başvuru kabul edildi ancak henüz maaş bağlanmadı. Lekesiz çifti bundan sonra 3 ayda bir bin 50 lira maaş alacak. Ev kiraları aylık 250 lira olan çifte bu maaş da çare olmadı. Yaşlı çiftin çektiği bu çile haber yapılınca Adana Valisi Mahmut Demirtaş, duruma kayıtsız kalmayarak Adana Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıf Fonuna talimat verdi. Talimat üzerine eve giden görevliler yapılan tespitlerin ardından ailenin kira, elektrik ve su borcunu ödeyip para yardımı yaptı.

Ayrıca görevliler aileye gıda ve eşya yardımı da yaptı. Selma Lekesiz, Vali Demirtaş ve görevlilere teşekkür ederek, "Allah devletimize zeval vermesin, onların sayesinde yüzümüz güldü" dedi.

Yaşlı çiftin yürek sızlatan dramına vali sessiz kalmadı

Yaşlı çiftin yürek sızlatan dramına vali sessiz kalmadı

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.