Yatağan Akgedik Köyü

Yatağan Akgedik Köyü

Akgedik Köyü haberleri, Yatağan Akgedik köyü güncel son dakika gelişmeleri, Akgedik köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Muğla Köyleri Arasında yer alan Akgedik Köyünde vefat edenler, köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Yatağan Akgedik köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Akgedik köyü son dakika gelişmeleri, Akgedik köyüne özgü yemekler, Yatağan Akgedik köyünün tarihi, Akgedik köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Akgedik köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Akgedik, Muğla ilinin Yatağan ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Akgedik Köyü Resimleri ve akgedik köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Yatağan Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Yatağam Muğla Arası Kaç Km? Yatağan Hava Durumu? Muğla Köyleri ve Yatağan Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Muğlalı iseniz Muğla Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Muğlalı Ünlüler arasında Yatağan Akgedik Köyünde doğan biri var mı? Yatağan Doğumlu Ünlüler Kimler?

AKGEDİK KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Akgedik, Muğla ilinin Yatağan ilçesine bağlı bir mahalledir.

2012 yılına kadar Yatağan ilçesine bağlı bir köyken, 2012 yılında Muğla'nın büyükşehir olmasıyla bu ilçeye bağlı bir mahalle statüsünü almıştır.

Mahallenin adı; mahallenin genelinde ve sınırındaki ormanlık alandaki kireç taşlarından gelmektedir. Yer yer büyük kütleler halinde olan kayaların işlemesi gayet kolaydır. Mahallenin camii ve eski okul binası bu kesme taşlardan yapılmıştır.

Köy, Muğla-İzmir karayolu içindedir. İl merkezi Muğla'ya 15 km., ilçe merkezi Yatağan'a 13 km. ve diğer önemli bir yerleşim olan Bayır beldesine 1 km. uzaklıktadır.

Köy yerleşim olarak bir tarafı çam ormanlarıyla çevrili olup diğer taraftan da Muğla merkezine bağlı Bayır beldesini karşısına almıştır. Bayır ile birleşmiş gibi görünse de ismini taşıyan Akgedik Çayı bu iki yerleşimi birbirinden ayırır. Bayır beldesi sayesinde her türlü ihtiyaçlarını karşılamaktadırlar.

Mahallenin iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

Akgedik mahallesinin nüfus değişimi aşağıdaki tabloda gösterilmiştir. Son 21 yılda mahalle nüfusu düzenli artmış, dış göç vermemiştir. 2014 yılında mahallenin nüfusu 1000'i aşmıştır.

Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.