Yatağan Nebiköy

Yatağan Nebiköy

Nebiköy haberleri, Yatağan Nebiköy köyü güncel son dakika gelişmeleri, Nebiköy ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Muğla Köyleri Arasında yer alan Nebiköy Köyünde vefat edenler, köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Yatağan Nebiköy köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Nebiköy köyü son dakika gelişmeleri, Nebiköy köyüne özgü yemekler, Yatağan Nebiköy köyünün tarihi, Nebiköy köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Nebiköy köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Nebiköy , Muğla ilinin Yatağan ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Nebiköy Köyü Resimleri ve Nebiköy köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Yatağan Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Yatağan Muğla Arası Kaç Km? Yatağan Hava Durumu? Muğla Köyleri ve Yatağan Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Muğlalı iseniz Muğla Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Muğlalı Ünlüler arasında Yatağan Nebiköy Köyünde doğan biri var mı? Yatağan Doğumlu Ünlüler Kimler?

Nebiköy , Muğla ilinin Yatağan ilçesine bağlı bir mahalledir.

Nebiköy, Yatağan, Muğla ilçesine 7 km mesafede, Yatağan ile Aydın Çine ilçesi arasında bulunan bir mahalledir.

Çok eski bir yerleşim merkezi olduğu, hatta Yatağan ilçe merkezinden daha önce kurulduğu, çoğu çevre köylerin Nebiköy muhtarlığının mahalleleri olduğu, ancak zamanla mahalleden şehre göç olayından etkilendiği, bu nedenle nüfusunun %70'ini kaybettiği, mahallenin geçim kaynağının tarıma (tütün, zeytin, mısır, susam) dayandığı bilinir.

Köy arazisinin çoğunluğunu da ormanlar kaplamaktadır, Yatağan çayı’nın asıl kaynağı mahallenin sınırları içerisinde Dipsiz mevkiinde bulunmaktadır. Tüm çevre köyleri ve Yatağan Merkez de bu suyu içme suyu olarak kullanmakta ayrıca termik santralinin soğutma suyu olarak da kullanılmaktadır. Geniş bir ovaya sahip bulunmaktadır.

 

Nebi köy okuma yazma oranı en yüksek köylerimizden biridir, göç vermesinin bir sebebide budur,okuyan yeni nesil gençlerin tarıma dayalı köy yaşam biçimini benimsememesi ve bu yüzden köye geri dönmek istememeleri göç sebebi olmuş,mahalle nüfusu bu yüzden azalmıştır. Kurtuluş Savaşında'ise Şeyh Mehmet Efe önderliğinde Nebi köylü Zeybekler KASRALI Mehmet Efe, Hamdi ÇOTUR, Mehmet DEMİRARSLAN, Ömer ERKUL,Yusuf DAL, Ali KARATAŞ, Mustafa BAŞARAN, Ali KOCASARI, Ali ÖZEN, Mustafa DEMİRCİOĞLU, Durmuş MUTLU, Eyüp Efe, Hasan Efe, Çakırcalı Mehmet Efe, Muhammet KOÇ ve Milis Kamil ŞARLAK ve diğer birçok kızanları Aydın'da başlatılan Düşmanı durdurma harekatına destek olmak amacıyla Yörük Ali Efe'nin kızanlarına katılmış olup,buralarda savaşarak büyük başarı kazanmışlardır. Ayrıca düşmanın Muğla'ya ilerlemesini durdurarak, Aydın'ın kurtuluşunda Muğlalı kuvvayıcılar olarak büyük yararlılıklar göstermişler,Yörük Ali Efe'nin yanında yer alıp,savaşmışlardır. Böyle mücadele vermiş bir mahallede eskiden her şey vardı. Ama şimdi mahallede bir bakkal bile yok lütfen durumu olanlar bu köye birazcık yardımda bulunsunlar.:) Hiç olmazsa bir bakkalı olsun mahallesimüzün.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.