Yatırımlar düzenlenen toplantıyla değerlendirildi

Yatırımlar düzenlenen toplantıyla değerlendirildi

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Büyükşehir Belediyesi tarafından Hayrabolu ilçesinde gerçekleştirilen yatırım ve projelerin görüşüldüğü...

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Büyükşehir Belediyesi tarafından Hayrabolu ilçesinde gerçekleştirilen yatırım ve projelerin görüşüldüğü değerlendirme toplantısına katıldı.

Hayrabolu Belediyesi Meclis Salonu'nda düzenlenen toplantıya, Başkan Albayrak'ın yanı sıra, Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Oral Karakaya, Genel Sekreter Yardımcıları Prof. Dr. Tamer Dodurka, Dr. Kaan Gaytancıoğlu, M. Zeki Gürcün, Fatih Ünsal, Başkan Danışmanları Neşat Erdoğan, Şeref Çetin, Daire Başkanları, TESKİ ve Hayrabolu Belediyesi yetkilileri katıldı.

Toplantıda konuşma yapan Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, "Göreve geldiğimiz günden bugüne Büyükşehir Belediyemizin de desteğiyle birçok projeyi hayata geçirdik. Alt yapı ve üst yapı çalışmaları ile başlayan çalışmalarımız yağmur suyu çalışmaları ile devam etti. Geçtiğimiz günlerde yağan yağmurdan, ilçemiz neredeyse yok denecek kadar az etkilenmiştir. Bu durum Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Hayrabolu Belediyesi ve TESKİ'nin bu işe ne kadar önem verdiğini gösterdi. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin iki önemli projesi olan Kapalı Otopark ve Cumhuriyet Meydanı Projesi çalışmaları devam ediyor. Biz Hayrabolu Belediyesi olarak Pazar yeri ve Sosyal Tesis projemizi bitirmek üzereyiz. Akademi binamızın yapımına devam ediyoruz. Bu projelerin hayata geçmesinde başta Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanım Kadir Albayrak olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

"Hizmetlerin Hayrabolu için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum"

Başkan Altayoğlu'nun ardından konuşma yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "İlçe belediyeleri ile düzenlediğimiz toplantıların 6.'sını gerçekleştirmek üzere burada toplanmış bulunuyoruz. Hayrabolu yıllardır bir köy gibi düşünülmüş ve bu nedenle hizmetlerin büyük bir kısmından mahrum kalmıştır. Hizmet veren herkese saygımız var. Fakat Hayrabolu genelde büyük bir köy olarak görülmüş. İlçenin artık bu durumdan sıyrılıp kent kimliğine dönüşmesi gerektiği için de bu hizmetleri alması gerekiyordu. Metrekareye 30 kilogram yağış düştüğünde sel basan Hayrabolu'da, geçtiğimiz günlerde metrekareye 119 kilogram yağış düşmesine rağmen bir sel olayı yaşanmadı. Toplantı öncesi Başkanım ile proje alanlarını gezdim çok mutlu oldum. Bütün hizmetlerin Hayrabolu için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" diye konuştu.

"11 proje tamamlandı, 2 projenin çalışmaları da devam ediyor"

Toplantıda konuşma yapan TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa projeler ile ilgili detaylı bilgi vererek, "Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanım Kadir Albayrak ve Hayrabolu Belediye Başkanı Altayoğlu'nun da söylediği gibi ilçede çok yoğun bir çalışma temposu ile hizmet vermeye çalışıyoruz. İlçede şu ana kadar 11 proje tamamlandı, 2 projenin çalışmaları da devam ediyor. Bu çalışmaların yanı sıra ilçede ihtiyaç duyulan yerlere sondaj kuyusu açma çalışmalarımız devam ediyor. Su depolarının bakım onarım ve dezenfekte çalışmaları yapılıyor. Hayrabolu ilçemize iki adet jeneratör alınarak montajını tamamladık. Devam eden en önemli işlerimizden biri de yakın zamanda temelini attığımız Hayrabolu İlçesi Muhtelif Mahalleler İçme Suyu çalışmasıdır. Ayrıca Kabahöyük, Tatarlı, Çene ve Kadriye Mahallelerinde kanalizasyon çalışmalarımız devam ediyor. Hayrabolu'da ve il genelinde çalışmalarımız hız kesmeden devam edecek" dedi.

"Ekiplerimiz vatandaşlarımıza en kısa zamanda hizmet ulaştırmak için özveri ile çalışıyorlar"

Toplantıda konuşma yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Etüt Projeler Dairesi Başkanı Bülent Doğan, "Hayrabolu Belediyesinin bize tahsis ettiği bir alanda Fen İşleri Dairesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin kullanması için bir şantiye yaptık. İlçede gasilhane yaptık ve teslim ettik. Şu anda devam eden bir otopark inşaatımız var. Alpullu yolu rekreasyon alanında bir açık yüzme havuzu, Kültür Binası ve Sosyal Tesis Projemiz var. Ekiplerimiz vatandaşlarımıza en kısa zamanda hizmet ulaştırmak için özveri ile çalışıyorlar" ifadelerini kullandı.

Toplantıda ayrıca daire başkanlıkları sürdürdükleri çalışmalar hakkında bilgiler verdiler. Ulaşım Dairesi Başkanlığı Trafik Hizmetleri Şube Müdürü Arif Kaya TETUS sisteminde ilerleme kaydedildiğini, ilçe genelinde otobüs durağı ve yol çizgileri çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Deniz Bozdoğan, hasta nakil hizmetleri, mezarlık hizmetleri, mezarlık bakım çalışmaları ve ilaçlama çalışmaları ile ilgili bilgiler verdi.

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Pınar Gülmez Ağırbaş ilçede sürdürülen temizlik çalışmaları ile ilgili bilgiler verdi. Deprem Dairesi Başkanı Dilşad Ergin, ilçede yapılan yatırımlar kapsamında zemin iyileştirme çalışmaları yaptıklarını söyleyerek kentsel dönüşüm, deprem toplanma alanları ve bu çalışmaların vatandaşlara duyurulması ile ilgili gerçekleştirdikleri çalışmaları detayları ile sundu. Fen İşleri Dairesi Yol Şube Müdürü Tevfik Demirbilek ise ilçe genelinde 131 kilometre sathi kaplama SSB beton ve sıcak asfalt yapıldığını söyleyerek, devam eden çalışmalar ile ilgili bilgiler verdi. İhtiyaçlar ve ilçe belediyesinin talepleri doğrultusunda çalışmaların sürdüğünü bildirdi.

Yatırımlar düzenlenen toplantıyla değerlendirildi

Yatırımlar düzenlenen toplantıyla değerlendirildi

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.