Yazıhan Ambarcık Köyü

Yazıhan Ambarcık Köyü

Ambarcık köyü haberleri, güncel son dakika gelişmeleri, Ambarcık köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Malatya köyleri arasında yer alan Ambarcık köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Yazıhan Ambarcık köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Ambarcık köyü son dakika gelişmeleri, Ambarcık köyüne özgü yemekler, Yazıhan Ambarcık köyünün tarihi, Ambarcık köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Ambarcık köyüne ait haberler, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

 Arguvan yolu üzerindedir. Daha önce merkeze bağlı olmasına karşın Yazıhan'ın ilçe olmasıyla birlikte, Yazıhan'a bağlanmıştır. Karakaya Barajı su tutma alanı içerisinde kalan eski yerleşim yeri sular altında kalmıştır. Köy halkı yerlerinden edilmiş, bozkır olan araziye sürülmüştür. Ambarcık mahallesinin yaklaşık 8 km. doğusunda Şevki Çiftliği isminde bir de mezrası bulunmaktadır ve mahallenin muhtarlığı da oradadır. Mahallede bir sağlık ocağı bulunmakta ve o sağlık ocağında zaman zaman görev yapan bir ebe bulunmaktadır. Mahalledeki ilkokul ise terk edilmiş, kullanılmaz durumdadır.

Ambarcık mahallesinin doğusunda Fırat nehri (Karakaya Barajı) batısında Boyaca ve Cender güneyinde Eğribük ve Balaban köyleri, kuzeyinde ise Parçikan mahallesi bulunmaktadır. Mahallenin Yazıhan'a olan uzaklığı 15 km., Malatya merkeze olan uzaklığı 43 km.'dir.

Ambarcık, Malatya ilinin Yazıhan ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Ambarcık Köyü Resimleri ve Ambarcık köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Yazıhan Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Yazıhan Malatya Arası Kaç Km? Yazıhan Hava Durumu? Malatya Köyleri ve Yazıhan Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir. 

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Malatyalı iseniz Malatya Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Malatyalı Ünlüler arasında Yazıhan Ambarcık Köyünde doğan biri var mı? Yazıhan Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.