Yazıhan Hamidiye Köyü

Yazıhan Hamidiye Köyü

Hamidiye köyü haberleri, güncel son dakika gelişmeleri, Hamidiye köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Malatya köyleri arasında yer alan Hamidiye köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Yazıhan Hamidiye köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Hamidiye köyü son dakika gelişmeleri, Hamidiye köyüne özgü yemekler, Yazıhan Hamidiye köyünün tarihi, Hamidiye köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Hamidiye köyüne ait haberler, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Hamidiye 1901 yılında Azerbaycan'in Karabağ mevkiinde Caytumas mahallesinden 40 aile olarak Azerbaycan Türkleri Anadolu'ya göç etmişlerdir. İlk olarak Kars'a daha sonra Muş'a, oradan Elazığ'a ve son olarak da Malatya'ya gelmişler burada 1 yıl kadar kaldıktan sonra Osmanlı İmparatorluğu'nun o zamanlar başında olan Abdülhamit'e müracaat etmişlerdir. Abdülhamit’te yetkili kişilere onlar nereyi isterlerse oraya yerleşebileceklerini söylemiştir. Yetkili kişilerde şimdiki top sahası ve Fırat mahallesinin olduğu yere ikamet edebileceklerini söylemişlerdir. Göçmenlerde verilen yeri uygun görmemsiler çünkü onlar çiftçilik ve hayvancılık yapmaya uygun olabilecek bir yer istiyorlarmış. Göçmenlerden birkaçı bir süre aradıktan sonra Yazıhan mevkicisinden bir yeri beğenmişler ve yetkili kişilere biz buraya yerleşeceğiz demişler.

Onlarda 80 hane ev yapmışlar bunun 40 hanesine Karabağ'dan gelen Azeri göçmenlere (TUNAY) 40 hanesinde Dağıstan'dan gelen Çerkezlere (DURAN) vermişlerdir. Zamanla bu mahalleler Yukarı ve Aşağı mahalle olarak geçmiştir. Ortada kalan boşluğa daha sonra kendileri Camii yapmışlardır. Mahallenin adı da O zamanlar devletin başında olan sultan Hamidin adı koyulmuştur Hamidiye adı buradan gelmektedir.

Hamidiye, Malatya ilinin Yazıhan ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Hamidiye Köyü Resimleri ve Hamidiye köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Yazıhan Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Yazıhan Malatya Arası Kaç Km? Yazıhan Hava Durumu? Malatya Köyleri ve Yazıhan Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir. 

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Malatyalı iseniz Malatya Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Malatyalı Ünlüler arasında Yazıhan Hamidiye Köyünde doğan biri var mı? Yazıhan Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
1
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.