Yedisu Karapolat Köyü

Yedisu Karapolat Köyü

Karapolat haberleri, Karapolat köyü güncel son dakika gelişmeleri, köy ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Bingöl köyleri arasında yer alan Karapolat köyünde vefat edenler ve köyün eski adı haberimizde.

Karapolat köyü hangi il ve ilçeye bağlı, Yedisu Karapolat köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Karapolat köyü son dakika gelişmeleri, köye ait haberler, köye özgü yemekler, köyün tarihi, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Köy, 1901'den beri aynı adı taşımaktadır. 1864 yılında Kafkasya'dan sürgün edilmiş Çerkesler tarafından kurulmuştur.Sürgün edilen Çerkesler Tuapse'den çıktıktan sonra önce Trabzon'a ulaşmış, oradan Erzurum üzerinden ilerleyerek en sonunda kendilerine en uygun yer olarak gördükleri Karapolat'a yerleşmişlerdir. Köyde Abzahlardan on iki, Şapsığlardan iki sülale bulunmaktaydı. Köy, 20 Mayıs 1990 tarih ve 20523 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 3644 sayılı ‘130 İlçe Kurulması Hakkında Kanun’un 20. Maddesi gereğince Kiğı ilçesinden ayrılarak Bingöl'ün yeni kurulan ilçesi Yedisu'ya bağlanmıştır.Bölgenin Türkiye-PKK çatışmasından etkilenmesiyle köylülerden bazıları silah alarak PKK'ya karşı köy korucusu oldu. 15 Ağustos 1993'te PKK'lılarla yaşanan çatışmada bir köylü ve bir PKK'lı öldü. Yaşanan bu olaydan sonra köyü terk eden yaklaşık 50 aile, Türkiye'nin farklı bölgelerine göç etti. Bunun ardından köyün harabeye dönmesiyle büyük çoğunluğunun köye dönüşü mümkün olmadı

Akımlı, Bingöl ilinin Yedisu ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Karapolat Resimleri ve Karapolat videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Yedisu Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Yedisu Bingöl Arası Kaç Km? Yedisu Hava Durumu? Bingöl Köyleri ve Yedisu Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Bingölli iseniz Bingöl Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Bingöllü Ünlüler arasında Yedisu Karapolat doğan biri var mı? Yedisu Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.