Yeni Ekonomi Programı: “Değişim Başlıyor”

Yeni Ekonomi Programı: “Değişim Başlıyor”

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Yeni Ekonomi Programı’nı açıkladı. ‘Değişim Başlıyor’ ana temalı programda 2019 enflasyon hedefi yüzde 12, 2020 enflasyon hedefi yüzde 8,5, 2019 yılı için büyüme hedefi yüzde 0,5, devamındaki 3 yıl

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Yeni Ekonomi Programı’nı açıkladı. ‘Değişim Başlıyor’ ana temalı programda 2019 enflasyon hedefi yüzde 12, 2020 enflasyon hedefi yüzde 8,5, 2019 yılı için büyüme hedefi yüzde 0,5, devamındaki 3 yıl için büyüme hedefi yüzde 5 olarak açıklandı. Krediler hakkında da açıklama yapan Albayrak, “Kredi kanallarını açacağız, dolarizasyona karşı tedbirleri devreye alacağız” diye konuştu.
İSTİHDAMDA DA TOPARLANMA SAĞLAYACAĞIZ
Program hakkında sosyal medya hesabından da detayları açıklayan Albayrak, büyüme hedefleriyle birlikte, istihdamda da kısa zamanda toparlanmayı sağlayacaklarını, önemli sektörlerdeki canlanmanın yanı sıra atacakları öneli adımlarla istihdamda program sonundaki hedefleri olan tek haneli rakamı yakalayacaklarını bildirdi. Yeni Ekonomik Programı (YEP) ‘Dengellenme, Değişim, Disiplin’ prensipleriyle tanımlayan Bakan Albayrak, enflasyon ve cari açıkla mücadele başta olmak üzere çoğu alanda beklenenden öte bir başarı sağladıklarını sözlerine ekledi.

BSHA - Bilim Sağlık Haber Ajansı


Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.