Yeni Evim Kampanyası Sektöre Can Suyu Olacak

Yeni Evim Kampanyası Sektöre Can Suyu Olacak

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ilk kez konut sahibi olmak isteyenlere yönelik Yeni Evim adlı kampanyasının ayrıntılarını duyurdu. Kampanya kapsamında Türkiye üç bölgeye ayrılacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ilk kez konut sahibi olmak isteyenlere yönelik Yeni Evim adlı kampanyasının ayrıntılarını duyurdu.

Kampanya kapsamında Türkiye üç bölgeye ayrılacak. Kredide vade 15 yıl ve faiz oranı yüzde 0,69 dan başlayacak. Alınan konutlar 5 yıl boyunca satılamayacak. İzmirde ise en fazla 3 milyon TL ye kadar kredi çekilebilecek. Kampanya kapsamında İstanbul 1. bölge, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Mersin ve Muğla 2. bölge, diğer tüm iller 3. bölge olarak belirlendi. Konu hakkında görüşlerine başvurduğumuz inşaat sektörü temsilcileri, açıklanan kampanyanın sektör adına sevindirici bir gelişme olduğunu belirterek, durağan giden piyasanın hareketleneceğini ifade etti.

Tanyer Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Münir Tanyer Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Münir “Tanyer Sektörü Hareketlendirir”

Tanyer Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Münir “Tanyer Sektörü Hareketlendirir”

Bir süredir açıklanmasını beklediğimiz Yeni Evim kampanyasının sektörün gelişimi açısından faydalı olacağını düşünüyorum. Son yıllarda konut sektöründe yaşanan durağanlaşma bu yeni kampanyayla birlikte yerini hareketli bir döneme bırakacaktır. En temel ihtiyaçların başında olan konut sektörü gelişmeye devam ediyor. Nitelikli ve kaliteli konutlara olan talep arttı. Yeni yılla birlikte ekonomideki pozitif gelişmelerin devamını bekliyoruz.

Müteahhitler Federasyonu Başkanı Ve İzto Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Kahraman Üretimi Yükseltir, Müteahhitler Federasyonu Başkanı Ve İzto Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Kahraman Üretimi Yükseltir, “Vatandaşa Nefes Aldırır”

Müteahhitler Federasyonu Başkanı Ve İzto Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Kahraman Üretimi Yükseltir, “Vatandaşa Nefes Aldırır”

Müteahhitler, sektörde, fahiş fiyatlar nedeniyle konut üretiminde tereddüt ediyordu. Bakanlarımızın açıkladığı bu paket faydalı bulduğumuz bir sistem olacak. Konut faizlerinin yüksek olması dolayısıyla konut satışlarında en önemli sorun krediye ulaşmaktaydı. Örnek verecek olursak, bugün yüzde 10 peşinat ile üst limitin 3 milyon TL olması alım gücünü biraz daha artıracak. Bu paketle birlikte, konut üretimine başlayacak olan müteahhitler de artık hareket geçebilir. Bu kampanyayla denetim mekanizması da oluşturularak çeşitli spekülasyonlara izin verilmeyecek. Malzeme ve girdi maliyetlerinde artış olmadıkça konut fiyatlarının artışıyla ilgili fırsatçılık yapılmayacağını düşünüyorum. Açıklanan bu kampanya sektöre ve vatandaşlara bir nefes aldıracak.

Gho Genel Müdürü Özkan Yalaza Gho Genel Müdürü Özkan Yalaza “İlk Defa Ev Almak İsteyenlere Fırsat Sunuyor”

Gho Genel Müdürü Özkan Yalaza “İlk Defa Ev Almak İsteyenlere Fırsat Sunuyor”

Açıklanan paket sıfır konutları veya tamamlanmak üzere olan konutları kapsıyor. Bu nedenle müteahhitlerin elindeki konut stoğunun eritilmesi anlamında faydalı olacak. Konut satın alanlar aynı ilde oturmak zorunda ve evlerini ise 5 yıl boyunca satamayacak. Bu nedenle ikinci el konutlar için bir hareketlenme beklenmiyor. Sektöre kısmi bir canlılık gelecek. İkinci el konut sahipleri de bu ortamda ev fiyatlarını yükseltmeyeceklerdir. Burada gerçek ihtiyaç sahipleri, bir diğer deyişle ilk defa ev alacaklar için avantajlı bir kampanya sunuluyor.

Sirius Yapı A.ş Yönetim Kurulu Başkanı Barış Öncü “Sektöre Hayırlı Olsun”

Sirius Yapı A.ş Yönetim Kurulu Başkanı Barış Öncü “Sektöre Hayırlı Olsun”

Bu açıklanan kampanya sektör adına büyük bir şans. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Son iki yıldır artan girdi maliyetleri enflasyon ve pandemi nedeniyle sektörde bir daralma yaşandı. Bu kampanyayla birlikte piyasalarda da canlanma yaşanacaktır. İlk defa ev sahibi olacaklar için önemli bir avantaj sunuyor. Ev almak isteyenlerin bu fırsatı iyi değerlendirmesi gerekiyor. Çünkü bir daha bu rakamlara konut alabilmeleri çok zor görünüyor. Köprüden önceki son çıkış diyebilirim. Sektöre hayırlı olmasını diliyorum.

Sirius Yapı A.ş Yönetim Kurulu Başkanı Barış Öncü “Sektöre Hayırlı Olsun”

Coordinat Yapı Kurucu Ortağı Onur Durmuş “Kapsam Genişletilmeli”

Son dönemde inşaat firmalarının yüzde 80i proje yapım satım konusunda zorluklar yaşıyor. Yeni projelere başlamıyor veya yavaş ilerliyorlardı. Bu kampanya sıfır konutlar için bir miktar hareket getirecektir. Aslında piyasanın beklentisi hem yatırımcı, hem de oturumcular için daha kapsamlı bir düzenleme getirilmesiydi. İlk kez ev sahibi olmak isteyenler için önemli olmakla birlikte ikinci el konutlar için de benzer kampanya hayata geçirilirse o zaman piyasa canlanır. Bu kampanya mevcutta yapımı devam eden inşaatların hızlanması konusunda da teşvik edici rol oynayacaktır. (BSHA-Bilim Ve Sağlık Haber Ajansı)

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.