"Yeni moda steak hamburger"

"Yeni moda steak hamburger"

Ünlü şef Hikmet Adıbelli, Avrupa ve Amerika'da revaçta olan steakhouse restoranların Türkiye'de de ilgi gördüğünü söyledi.

Ünlü şef Hikmet Adıbelli, Avrupa ve Amerika'da revaçta olan steakhouse restoranların Türkiye'de de ilgi gördüğünü söyledi.

Steak Inn Şefi Hikmet Adıbelli, bütün dünyada özellikle Avrupa ve Amerika ülkelerinde revaçta olan steakhouse restorantlarının Türkiye'de de ilgi gördüğünü söyledi. Adıbelli, Türk kültüründe daha çok et lokantası adıyla bilinen bu tarz restoranların farklarının kuru dinlenme denilen, etlerin özel dolaplarda belirli bir süre dinlendirme ile oluştuğunu kaydederek, "Etler kemik üzerinde bekledikleri için aynı zamanda kendi kendini marine ediyor" dedi.

Steakhouse restoranlarda et seçiminin de çok önemli olduğunun altını çizen Şef Hikmet Adıbelli, "Genellikle yağlı ve pembe etleri daha çok tercih ediliyor. Bu işleme ise en yakın ve lezzetli hayvan doğum yapmamış dişi ineklerdir biz buna halk dilinde düve diyoruz. Seçilen hayvanın da stresten uzak bir yaşamı olması gerekiyor. Lezzetli otlar yemiş olması ve çobanın hayvanı incitmemiş olması gerekiyor. Bu aşamayı geçtikten sonra sıra bize geliyor, bizde mutfak laboratuvar gibi etleri işlerken sanki Türkiye güzeli seçiyoruz gibi bir hale bürünüyoruz. Seçtiğim etler özel kuru dinlendirme dolaplarımızda vaktini doldurduktan sonra bunları steak olarak işlemeye başlıyoruz" ifadelerini kullandı.

"Son zamanların trendi steak hamburger"

Son zamanların trendi olan steak hamburgerlerin özellikle gençler tarafından yoğun talep gördüğünü belirten Adıbelli, "Biz Hamburger çalışması yaparken Türk damak tadına uygun bir şekilde olmasına çok ciddi emek sarf ediyoruz. Örneğin şunu belirtebilirim; şimdiye kadar adana kebabı hep şişte ve dürüm olarak yedik ama şimdi biz burada Adana burger yapıyoruz ve inanılmaz güzel dönüşler alıyoruz" şeklinde sözlerini tamamladı.

"Yeni moda steak hamburger"

"Yeni moda steak hamburger"

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.