Yeni Öğretmenler Odası !

Yeni Öğretmenler Odası !

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Mesleki Çalışma Programı’nın başlangıcı dolayısıyla Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden yapılan canlı yayında, okullarda ders başı hazırlığı yapan yaklaşık 1 milyon öğretmene yeni tasarla

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Mesleki Çalışma Programı’nın başlangıcı dolayısıyla Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden yapılan canlı yayında, okullarda ders başı hazırlığı yapan yaklaşık 1 milyon öğretmene yeni tasarlanan Öğretmenler Odası’ndan seslendi.

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Mesleki Çalışma Programının başlangıcında yeni tasarlanan öğretmenler odasından meslektaşlarına hitap etti. Bakan Selçuk, öğretmenlerin daha rahat edebilecekleri, keyifli ve üretken vakit geçirebilecekleri, bireysel ihtiyaçlarına da uyumlu bir öğretmenler odası tasarımı yaptıklarını belirtti. Bakan Selçuk, Konuşmasını Ankara Elmadağ’daki bir okulda yeni tasarlanan öğretmenler odasından yapan Selçuk, buradan öğretmen odalarının iç tasarımında yaptıkları bir dizi yeniliğe ilişkin bilgiler paylaştı.
BİREYSEL İHTİYAÇLARINA UYUMLU, KEYİFLİ VAKİT GEÇİREBİLECEKLERİ BİR ODA TASARLADIK
Öğretmenler odasında geçirilen zamanın kendileri için önemine işaret eden Selçuk, “Bu yüzden daha rahat edebilecekleri, keyifli ve üretken vakit geçirebilecekleri, bireysel ihtiyaçlarına da uyumlu bir oda tasarlayalım istedik. Pek çok öğretmenimizin de görüşünü aldık. İmkânlarımızın elverdiği ölçüde tüm öğretmen odalarının benzer şekilde tasarlanacağı bilgisini de vermek isterim.” diye konuştu. Öğretmenlere yönelik doğa yürüyüşünden diksiyona, müze eğitiminden dramaya kadar pek çok alanda eğitim seçenekleri sunduklarını hatırlatan Selçuk, bunlara katılımın beklenenin çok üzerinde olmasından duydukları mutluluğu dile getirdi.
SİZDEN GELEN PEK ÇOK FİKİR EĞİTİM ADINA YENİ KAPILARI ARALIYOR
Öğretmenlerin yer aldığı hemen her etkinliğe katılmaya gayret ettiğini belirten Selçuk, “Sizleri dinlemek bana yeni ufuklar açıyor, öğretmenlerimizden gelen pek çok fikir eğitim adına yeni kapıları aralıyor.” dedi. Yaz döneminde drama, yazılım geliştirme uzmanlığı, akıl ve zeka oyunları, okul yöneticiliği, masal anlatıcılığı gibi pek çok mesleki gelişim sertifika programına binlerce öğretmenin katılım sağladığını vurgulayan Selçuk, bundan sonraki süreçte de halk oyunları, müzik, ritim, yapay zeka gibi mesleki gelişim programlarının artırılarak sunulacağını söyledi.

BSHA - Bilim Sağlık Haber Ajansı

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.