Yenice Örencik Köyü

Yenice Örencik Köyü

Örencik Köyü haberleri, Yenice Örencik köyü güncel son dakika gelişmeleri, Örencik köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Yenice Çanakkale Köyleri Arasında yer alan Örencik köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Yenice Örencik köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Örencik köyü son dakika gelişmeleri, Örencik köyüne özgü yemekler, Yenice Örencik köyünün tarihi, Örencik köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Örencik köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Örencik, Yenice  Çanakkale ilinin Yenice ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Örencik Köyü Resimleri ve Örencik köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Yenice Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Yenice  Çanakkale Arası Kaç Km? Yenice Hava Durumu? Yenice  Çanakkale Köyleri ve Yenice Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Yenice Çanakkaleli iseniz Yenice  Çanakkale Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Yenice  Çanakkaleli Ünlüler arasında Yenice Örencik Köyünde doğan biri var mı? Yenice Doğumlu Ünlüler Kimler?

Örencik,  Çanakkale ilinin Yenice ilçesine bağlı bir mahalledir.Köyü Orta Asya'dan göçen Karamehmetoğulları soyundan gelen Yörükler kurmuş ve Örenlik olarak isim vermişlerdir. Ören- örenlik gibi isimler geleneksel olarak, doğanın yeşilliğini ve verimliliğini belirtmek için verilmektedir. İleriki yıllarda tapu kayıtlara geçerken yapılan yazım yanlışının tekrarlanması sonucu (L harfinin nin el yazısıyla c harfine benzemesi neticesinde) Örencik olarak kalmış ve değiştirilmemiştir. Kazdağları'nın içindeki Türk köylerinden biridir.Çanakkale iline 145 km, Yenice ilçesine 46 km uzaklıktadır.Köyde, ilköğretim okulu vardır. Nüfusun azalmasından dolayı öğretmen atanmaması bahanesiyle ilköğretim okulu kapatılmıştır. Bu sebeple ilköğretim öğrencileri taşımalı sistem ile her gün Yenice ilçe merkezindeki okullara taşınmaktadır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı vardır. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalttır. Köyde elektrik ve sabit telefonvardır. Köyde internet hizmeti vardır. Mobil telefon hizmeti sağlayan birçok firma köye hizmet veriyor olsa da bazı firmaların baz istasyonları bulunmadığından cep telefonları verimli çalışmayabilmektedir. Sağlığa zararlı etkileri olan baz istasyonlarının köye getirilmesi konusu tartışmalıdır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
1
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.