Yenice Sameteli Köyü

Yenice Sameteli Köyü

Sameteli Köyü haberleri, Yenice Sameteli köyü güncel son dakika gelişmeleri, Sameteli köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Yenice Çanakkale Köyleri Arasında yer alan Sameteli köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Yenice Sameteli köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Sameteli köyü son dakika gelişmeleri, Sameteli köyüne özgü yemekler, Yenice Sameteli köyünün tarihi, Sameteli köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Sameteli köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Sameteli, Yenice  Çanakkale ilinin Yenice ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Sameteli Köyü Resimleri ve Sameteli köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Yenice Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Yenice  Çanakkale Arası Kaç Km? Yenice Hava Durumu? Yenice  Çanakkale Köyleri ve Yenice Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Yenice Çanakkaleli iseniz Yenice  Çanakkale Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Yenice  Çanakkaleli Ünlüler arasında Yenice Sameteli Köyünde doğan biri var mı? Yenice Doğumlu Ünlüler Kimler?

Sameteli,  Çanakkale ilinin Yenice ilçesine bağlı bir mahalledir.Sameteli, Çerkes köyü olup 1893 harbi sırasında göç eden Çerkezler tarafından kurulmuştur. II. Abdulhamit zamanında kurulmuş olup Samed ili adı verilmiştir. Halk arasında Semedeli olarak söylenir.Çanakkale iline 116 km, Yenice ilçesine 17 km uzaklıktadır. Köy bulunduğu konum itibarı ile çok ideal bir yerleşim yeridir. Edremit, Çanakkale, Balıkesir ve Gönen'e ulaşım problemi yoktur. Her gün düzenli olarak otobüs seferleri vardır. Agonya ovası; tarım ve hayvancılık için çok uygun koşullara sahiptir. Kırmızı biber ve domates halkın geçim kaynağıdır.Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak 3.sınıfa kadar eğitim vermektedir.Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi binaları vardır fakat hizmet verecek bir ebe yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefonvardır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.