Yenifakılı Üçobalar Köyü

Yenifakılı Üçobalar Köyü

Üçobalar köyü haberleri, köyün güncel son dakika gelişmeleri, Üçobalar köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Yozgat köyleri arasında yer alan Üçobalar köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Yenifakılı Üçobalar köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Üçobalar köyü son dakika gelişmeleri, Üçobalar köyüne özgü yemekler, Yenifakılı Üçobalar köyünün tarihi, Üçobalar köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Üçobalar köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Köyün eski adı Yılanlı Köyü'dür.

Ataları Orta Asya Türkmenlerinden olup verimsiz topraklar ve çetin hava şartları yüzünden Hazar Denizi'nin güneyinden İran'a inmişlerdir. Buradan iki kola ayrılarak Irak ve Adana'ya geçmişlerdir.Irak kolu Kuzey Irak'a yerleşmiş, Adana kolu ise Konya'ya ve oradan da Nevşehir'in Kanlıca kasabasına gelmişlerdir. 1905 yılında boyun önde gelen ailelerinden Mulla Mustafa, Hacı Hasan, Halil ve Bekir Sarvan kardeşler Üçobalar köyünü kurmuşlardır. Bunları takip eden diğer boylar da köye yerleşmişlerdir. Buradaki insanlar yerleşik hayatın gereği olarak tarımla uğraşmaya başlamıştır. 1950'li yıllara kadar kendi kendini doyurabilen köy değişen hayat şartları yüzünden göç vermeye başlamıştır. Köyden diğer illere hatta ülkelere iş ve beyin göçü olmuştur. Köyümüzden ilk olarak Sürmelinin Mustafa İstanbul'a çalışmak amacıyla göçmüştür. Ardından Mutullah Akdur Ankara'ya, Nafi Erbay ve Seyfullah Erdoğan ise İstanbul'a göç etmişlerdir. Bunun yanı sıra köy eğitim-öğretim yetersizliğinden dolayı da diğer illere göç vermiştir. Köy şu anda 44 haneyi ve 148 nüfusu barındırmaktadır. Köyün göç ettiği başlıca iller ve hane sayısı şu şekildedir: İstanbul 120 hane, Ankara 65 hane, Kayseri 20 hane, Nevşehir Kozaklı 10 hane, İzmir 4 hane, Muğla ise 2 hane...

Yozgat iline 80 km, Yenifakılı ilçesine 18 km uzaklıktadır.

Üçobalar, Yozgat ilinin Yenifakılı ilçesine bağlı bir köyüdür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Üçobalar Köyü Resimleri ve Üçobalar köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Yenifakılı Haberleri ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Yozgat yöresine özgü haber kanalı var mı? Yenifakılı Yozgat Arası Kaç Km? Yenifakılı Hava Durumu? Yozgat Köyleri ve Yenifakılı Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir. 

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Yozgatlı iseniz Yozgat Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Yozgatlı Ünlüler arasında Yenifakılı Üçobalar Köyünde doğan biri var mı? Yenifakılı Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.