Yenifakılı Yiğitler Köyü

Yenifakılı Yiğitler Köyü

Yiğitler köyü haberleri, köyün güncel son dakika gelişmeleri, Yiğitler köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Yozgat köyleri arasında yer alan Yiğitler köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Yenifakılı Yiğitler köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yiğitler köyü son dakika gelişmeleri, Yiğitler köyüne özgü yemekler, Yenifakılı Yiğitler köyünün tarihi, Yiğitler köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yiğitler köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Yerleşimin eski adı "Sorsavuş" olup 1831 yılı nüfus defterine göre Bozok sancağının Süleymanlı kazasına bağlı daha önceden yerleşik düzene geçmiş halk ile henüz tam olarak yerleşik düzene geçmemiş Türkmen Yabanlu, Şarklı ve Karahasanlı aşiret üyelerinin yaşadığı bir köydü. Temettuat kayıtlarına göre 19. yüzyıl ilk yarısında 47 hane bulunan köyde yaşanan bir salgın hastalık nedeniyle 6 hanenin yok olduğu, 10 hanenin de civar yerleşimlere göç ettiği görülmektedir. Bu dönemde yerleşimde tarım ve hayvancılık yapılırken, köyde 1 adette değirmen bulunmaktaydı. Yerleşimin ismi, burada doğan milli güreşçi Nasuh Akar'ın anısına Yiğitler olarak değiştirilmiştir. Cumhuriyet döneminde uzun yıllar Boğazlıyan ilçesine bağlı olan yerleşim, 1990 yılında yeni kurulan Yenifakılı ilçesi sınırlarına katılmıştır.

Yozgat iline 140 km, Yenifakılı ilçesine 10 km uzaklıktadır.

Yiğitler, Yozgat ilinin Yenifakılı ilçesine bağlı bir köyüdür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yiğitler Köyü Resimleri ve Yiğitler köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Yenifakılı Haberleri ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Yozgat yöresine özgü haber kanalı var mı? Yenifakılı Yozgat Arası Kaç Km? Yenifakılı Hava Durumu? Yozgat Köyleri ve Yenifakılı Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir. 

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Yozgatlı iseniz Yozgat Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Yozgatlı Ünlüler arasında Yenifakılı Yiğitler Köyünde doğan biri var mı? Yenifakılı Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.