Yenipazar Caferler Köyü

Yenipazar Caferler Köyü

Caferler köyü haberleri, güncel son dakika gelişmeleri, Caferler köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Bilecik köyleri arasında yer alan Caferler köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Yenipazar Caferler köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Caferler köyü son dakika gelişmeleri, Caferler köyüne özgü yemekler, Yenipazar Caferler köyünün tarihi, Caferler köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Caferler köyüne ait haberler, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Köy, adını tam olarak ne zaman yaşadığı bilinmeyen Cafer Dede'den alır. Cafer Dede'nin mezarı köyün hemen kıyısındadır.

Köyün yaşlılarının anlattığına göre Karahasan ve Cafer iki kardeştir. Köyleri Gölpazarı Ovasının kıyısında, ova çayı ile Sürüm çayı üçgeninde bulunan Dikilitaş mevkiindedir. Civardaki gayrimüslim köylerin baskısından kurtulmak için ailelerini alarak orman içinde beğendikleri yerlere yerleşirler. Hasan Karahasanlar köyünü, Cafer ise Caferler köyünü kurar.

Köyün 1994 yılında yıkılan eski camisinin yapım tarihini dikkate alacak olursak köyün 1888'de kurulduğu sonucuna varabiliriz. Köy, Cumhuriyetin ilk yıllarında Tekeciler, Teyran (Esenköy), Ümitler ve Kavanozlar köylerinin merkezidir.

Sultan Abdülhamit döneminde köye sekiz odalı bir medrese açılır. Medreseyi bitirenler Bursa veya İzmit'te eğitimlerine devam ederler. Köydeki medreseyi bitirenlerden Karahasanlar Köyünden Şevket ÖZTÜRK 1935 - 1952 yılları arasında Gölpazarı Müftülüğü yapmıştır.

Her yıl Mayıs ayında geleneksel Hıdırellez kutlamaları yapılır. Çevre köyler davet edilir. Diğer illerde yaşayan Caferlerliler de toplanır. Ziyafetler verilir. Bu şekilde insanlar birbirini görme imkânı bulur.

Bilecik il merkezine 65 km, Gölpazarı İlçesine 23 km, Yenipazar ilçesine 12 km uzaklıktadır. Harmankaya Kanyonu'na 10 km. mesafededir.

Caferler, Bilecik ilinin Yenipazar ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Caferler Köyü Resimleri ve Caferler köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Yenipazar Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Yenipazar Bilecik Arası Kaç Km? Yenipazar Hava Durumu? Bilecik Köyleri ve Yenipazar Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir. 

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Bilecikli iseniz Bilecik Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Bilecikli Ünlüler arasında Yenipazar Caferler Köyünde doğan biri var mı? Yenipazar Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.