Yenipazar Kösüre Köyü

Yenipazar Kösüre Köyü

Kösüre köyü haberleri, güncel son dakika gelişmeleri, Kösüre köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Bilecik köyleri arasında yer alan Kösüre köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Yenipazar Kösüre köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kösüre köyü son dakika gelişmeleri, Kösüre köyüne özgü yemekler, Yenipazar Kösüre köyünün tarihi, Kösüre köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kösüre köyüne ait haberler, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

MAHALLE SAYISI : 3 Mahalle

Mahalle Adları : Üst Mahalle, Alt Mahalle, Orta Mahalle

3- Tarihçesi : :köyün eski adı Köse'dir. Köse ismi nereden gelmektedir? Bir inanışa göre:Köse'nin birisi taşa KÖSÜRE yazar ve o taşı saklar.Bunu köylüler bulur ve Köyün adı KÖSÜRE olarak değiştirilir. KÖSÜRE Köyü Bolu'nun Göynük ilçesine bağlıdır.Ancak 1997 yılında, Bileciğin/Yenipazar ilçesine bağlanmıştır ve buraya kayıtlıdır.

Kültür düzeyinin son noktada bulunması köyün belirgin özelliklerindendir.Köylülerin Tahsil durumu bir hayli fazladır.Değişik illerde ve ilçelerde üniversite okuyan gençlerin sayıları gurur kaynağımızdır.

Kösüre Köyü, Bilecik'in doğusunda, etrafı dağlarla çevrili çanak içinde,300 km² alana sahiptir. Bilecik bölge olarak, Marmara Bölgesinde olmasına rağmen, Kösüre ilçesi Karadeniz bölgesindedir.

Sularımız kar suları ile beslendiği için kışın çoğalıp, yazın azalmaktadır. Rejimleri düzgün değildir.Ören suyunun yazları soğuk, kışları ılık akmaktadır.Bide köy deDoruk suyu bulunmaktadır ve tadının çok güzel ve sağlıklı olduğu söylenir

Kösüre, Bilecik ilinin Yenipazar ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kösüre Köyü Resimleri ve Kösüre köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Yenipazar Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Yenipazar Bilecik Arası Kaç Km? Yenipazar Hava Durumu? Bilecik Köyleri ve Yenipazar Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir. 

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Bilecikli iseniz Bilecik Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Bilecikli Ünlüler arasında Yenipazar Kösüre Köyünde doğan biri var mı? Yenipazar Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.