Yenişehir İnsu Köyü

Yenişehir İnsu Köyü

İnsu köyü haberleri, İnsu köyü güncel son dakika gelişmeleri, köy ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Mersin köyleri arasında yer alan İnsu köyünde vefat edenler ve köyün eski adı haberimizde.

İnsu  köyü hangi il ve ilçeye bağlı, Yenişehir İnsu  köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, İnsu köyü son dakika gelişmeleri, köye ait haberler, köye özgü yemekler, köyün tarihi, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

İnsu Mersin'in merkez ilçelerinden Yenişehir ilçesinde bulunan bir yayladır.34°30′K 36°52′D koordinatlarinda olan İnsu köyü Toros dağları üzerinde ve 835 metre rakımdadır. Mersin'e olan uzaklığı 20 kilometredir. Kış döneminde nüfusu 2019 rakamlarına göre 215 dir.[1] Fakat kent merkezine yakın ve ulaşımın kolay oluşu sebebiyle yaz dönemimde Mersinliler için önemli bir yayla olduğundan yazın nüfus büyük olcude artmaktadır. Ancak yoğun yapılaşma sebebiyle, kırsal alan karakterini kaybetmektedir. Kuzeyi köy kısmı olmakla birlikte güney kısmı yazlıkçı villa tipi evleri bulundurmaktadır. Son yıllarda yoğun talep gören güneydeki konutların sayısı giderek artmakta ve şehirin dışındaki bir mahalle hissi uyandırmaktadır. Bunun yanı sıra yazın şehirden günübirlik gelen ziyaretçiler için de kolay ve hızlı ulaşımı sayesinde gözde mekânlardan olma yolunda ilerlemektedir.

İnsu , Mersin ilinin Yenişehiri lçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Yenişehir bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız İnsu  köyü resimleri ve İnsu  köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Mezitli Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Yenişehiryöresine özgü haber kanalı var mı? Yenişehir Mersin Arası Kaç Km? Yenişehir Hava Durumu? Mersin Köyleri ve Yenişehir Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Mersinli iseniz Mersin Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Mersinli Ünlüler arasında Yenişehir İnsu köyünde doğan biri var mı? Yenişehir Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.