Yerköy Harkaşan Köyü

Yerköy Harkaşan Köyü

Harkaşan köyü haberleri, köyün güncel son dakika gelişmeleri, Harkaşan köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Yozgat köyleri arasında yer alan Harkaşan köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Yerköy Harkaşan köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Harkaşan köyü son dakika gelişmeleri, Harkaşan köyüne özgü yemekler, Yerköy Harkaşan köyünün tarihi, Harkaşan köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Harkaşan köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Anlatıla gelen hikâye şu şekildedir: Yozgat eşrafından Satırzadelerin yörede bir çiftlikleri vardır. Köyün çobanı, çiftlik ağasının kızına aşık olur ve kızı babasından ister. Çiftlik Bey'i, bir gecede ark eşmesi karşılığında çobana kızını vereceğini söyler. Ancak çoban bir gecede arkı eşmeyi başarsa da çiftlik beyi, kızını çobana vermez. Bu olaydan sonra,"arkeşen" çiftliği olarak anılan yerleşim yeri, cumhuriyet sonrasında "Harkaşan Köyü" adını alır.

Arabaşı önemli yemeklerindendir

Yozgat iline 20 km, Yerköy ilçesine 17 km uzaklıktadır.

Harkaşan, Yozgat ilinin Yerköy ilçesine bağlı bir köyüdür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Harkaşan Köyü Resimleri ve Harkaşan köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Yerköy Haberleri ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Yozgat yöresine özgü haber kanalı var mı? Yerköy Yozgat Arası Kaç Km? Yerköy Hava Durumu? Yozgat Köyleri ve Yerköy Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir. 

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Yozgatlı iseniz Yozgat Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Yozgatlı Ünlüler arasında Yerköy Harkaşan Köyünde doğan biri var mı? Yerköy Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.