Yerli otomobile yerli elektronik sistem

Yerli otomobile yerli elektronik sistem

DAIICHI Elektronik Genel Müdür Ömer Tunç Akdeniz, yüzde 100 Türk sermayesi ile kurulan şirketin, yerli otomobilin teknolojik alt yapısını, elektronik sistemlerini...

DAIICHI Elektronik Genel Müdür Ömer Tunç Akdeniz, yüzde 100 Türk sermayesi ile kurulan şirketin, yerli otomobilin teknolojik alt yapısını, elektronik sistemlerini ve gösterge panellerini üretmek için en büyük aday olduğunu söyledi.

DAIICHI Elektronik, Bursa'da otomotiv sektörünün temsilcileriyle bir araya geldi. İnfotainment/audio çözümleri ve konsept ürünlerinin sergilendiği "Teknoloji Günü'nde yeni teknoloji sistemleri tanıtıldı. Araç içi OEM multimedya ve navigasyon sistemleri alanında global firmalarla başarıyla rekabet etmekten ve Türkiye'nin adını duyurmaktan gurur duyduklarını belirten Ömer Tunç Akdeniz, "Özellikle öne çıkarmak istediğimiz teknolojiler var. Geleceğin teknolojisi olarak gördüğümüz kendi Ar-Ge ekibimiz ve çözüm ortaklarımızla birlikte çalıştığımız proje... Artık araç üzerinde her şey dijitalleşiyor. Ekran üzerine yansıtılarak gösterge paneli, multimedya paneli ve klima kontrolleri sağlanıyor. Geniş ekranda sergileyerek sürücüye daha konforlu bir hayat ve teknolojiyi sunuyoruz. Bu gelişme programını TÜBİTAK ve diğer çözüm ortağı firmalarıyla geliştiriyoruz. Diğer araçlara da adapte edeceğiz. Artık cep telefonu ile bütün sistemler entegre çalışıyor" dedi.

Türkiye'nin haricinde 7 farklı ülkede iş geliştirme temsilcilikleri, üretim tesisi, Ar-Ge merkezi ile Türk mühendislerinin geliştirdiği ürünleri dünya üzerindeki otomobil üreticilerinin hizmetine sunarak ülke ekonomisine önemli katkılar sağladıklarını ifade eden Akdeniz, "Artık kullanmış olduğunuz telefonla bu ekranları kontrol edebileceğiz. Aynı zamanda dijital ekran kullanıldığı için gösterge paneli istenilen bilgi daha görsel bir şekilde ekrana yansıtacak. Üretim hatlarına ve ana sanayisine ürün veren tek Türk firmayız. Burada özellikle şuana kadar vermiş olduğumuz ürünleri ve gelecekteki araçtan araca komünikasyon çalışmalarımızı burada tüm otomotiv tanıtmak istedik. Bugün Türkiye'de üretim yapan her yerden misafirlerimiz var. Hatta yurt dışından da ziyaretçilerimiz var" diye konuştu.

Yerli otomotivde Türkiye'nin en büyük eksikliğinin elektronik alanında olduğunu ifade eden Akdeniz, "Biz bu açığı kapatıyoruz. Türkiye'nin yan sanayilerinde araçların diğer parçalarıyla ilgili çok güçlü olduğunu görüyoruz. Bütün dünyaya ihraç ediyor. Fakat elektronik alanında o kadar iyi değil. İnşallah bizim yanımıza yeni firmalarda katılır. Yerli otomobilin teknolojik alt yapısını, elektronik sistemlerini ve gösterge panallerini yapmaya adayız" şeklinde konuştu.

DAIICHI Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sami Yıldırım ise "Bugün dünyanın dört bir yanına dijital ürünlerimizi satıyoruz. Türkiye'de tasarlıyoruz. Türk firması olarak böyle güzel şeyler yapmak ve dev pazardan pay alabilmek bizleri mutlu ediyor. İnşallah ileride Türkiye'de üretim yapmayı hedefliyoruz" dedi.

Yerli otomobile yerli elektronik sistem

Yerli otomobile yerli elektronik sistem

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.