Yerli Uydu 2021’de Uzaya Fırlatılacak

Yerli Uydu 2021’de Uzaya Fırlatılacak

Türksat 5A ve 5B uydu projelerinin başlatıldığını hatırlatan Bakan Turhan, “Yüzde 100 yerli ve milli uydumuz Türksat 6A’yı da 2021 yılında uzaya fırlatacağız” dedi. Microsoft Türkiye tarafından düzenlenen iftar programında konuşan Ulaştı

Türksat 5A ve 5B uydu projelerinin başlatıldığını hatırlatan Bakan Turhan, “Yüzde 100 yerli ve milli uydumuz Türksat 6A’yı da 2021 yılında uzaya fırlatacağız” dedi.
Microsoft Türkiye tarafından düzenlenen iftar programında konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı M. Cahit Turhan, bilişime hükmetmenin önemine değinerek, “Bu konuda biz bakanlık olarak üzerimize düşeni bugüne kadar yaptık, yapmaya da gayret ediyoruz. Ülkemizin haberleşme alanındaki seviyesini üst sıralara taşıdık. Ulusal Genişbant Stratejimizle, yüksek hız ve kalitede haberleşme altyapılarını ve sunduğumuz hizmetleri ülkemiz geneline yaydık. Bu amaçla uydularımızın yedekliliğini sağlamak ve mevcut kapasiteyi artırmak için Türksat 5A ve 5B uydu projelerini başlattık. Yüzde 100 yerli ve milli uydumuz Türksat 6A’yı da 2021 yılında uzaya fırlatacağız” diye konuştu.
FİBER ALTYAPI UZUNLUĞU 350 BİN KİLOMETREYE ÇIKTI
Türkiye’deki fiber altyapı uzunluğunu 81 binden 350 bin kilometreye çıkardıklarına işaret eden Turhan, sözlerini şöyle konuştu: “Genişbant abone yaklaşık 74 milyona, mobil abone 81 milyona, 4,5G abonesi ise 70 milyona ulaştı. 2023 yılında her eve en az 100 megabit hızında genişbant internet erişimini sağlamayı, fiber abone sayısını da 10 milyona çıkarmayı hedefledik. “Uçtan Uca Yerli ve Milli Haberleşme Şebekesi” için çalışmalar başlattık. Kendi ürettiğimiz baz istasyonları ile 4,5G üzerinden haberleşiyoruz. 5G için çalışmalarımız son sürat devam ediyor. 5G’de dünyanın öncü ülkeleri arasında yer alıp, kendi teknolojimizi geliştirmeyi hedefliyoruz. Siber güvenlikte dışa bağımlılığı azaltmak için Ar-Ge faaliyetlerine büyük önem veriyoruz.”


Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.