Yeşilhisar Musahacılı Köyü

Yeşilhisar Musahacılı Köyü

Musahacılı köyü haberleri, güncel son dakika gelişmeleri, Musahacılı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kayseri köyleri arasında yer alan Musahacılı köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Yeşilhisar Musahacılı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Musahacılıköyü son dakika gelişmeleri, Musahacılıköyüne özgü yemekler, Yeşilhisar Musahacılı köyünün tarihi, Musahacılıköyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Musahacılıköyüne ait haberler, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Musahacılı, Kayseri ilinin Yeşilhisar ilçesine bağlı bir mahalledir.Yeşilhisar ilçesinde bulunan Musahacılı Köyü (bugün: mahalle) 2012 nüfus sayımlarına göre 1085 nüfuslu (544 kadın, 541 erkek) bir yer olup Kınık boyuna ait eski bir göçebe obasıdır. Köy, şehre 97, ilçeye 30 km uzaklıkta ve 1080 metre rakıma sahip, İç Anadolu Karasal İkliminin yoğun bir şekilde gözlendiği, bozkır kültürünün hakim olduğu çorak topraklardır. Savaş yıllarından itibaren köye birçok göç olmuş, söylenilenlere göre köy Ermeniler tarafından da 7 kez dolup boşalmıştır. Özellikle, 1936 yılından itibaren, günümüzde hâlâ köyde yaşamakta olan, göçebe / yörük / konar-göçer Türk toplulukları Adana taraflarından bölgeye kalıcı olarak yerleşmişlerdir. Bunların birçoğu mühim ve kalabalık sülalelerdir veya Türkmen aşiretleridir. Köy eskiden Niğde’ye bağlı iken sonradan Kayseri, Yeşilhisar’a ait hala gelmiştir. Köyün mühim sülaleleri: Malkoçlar, Hacımusalar, Keşefliler (Keçeevliler), Kaştanlar, Mamaklar, Ulular, Avşarlar, Karahacılılar ve Zilellilerdir. Malkoç sülalesi, zengin ve nüfuzlu bir bey olan Hacı Musa Bey'in önderliğinde olup sonradan oğlu Osman Malkoç ve torunu Mehmet Malkoç ile diğer akrabalar silsilesinde devam etmiştir. Hacı Musa Bey, köyün kuruluşuna önderlik edenlerdendir ve köye adını vermiştir. Bugün, Malkoç sülalesinin bir kısmı, Soyadı Kanunu neticesinde, tarihte mühim bir Osmanlı sülalesi olan Malkoçların soyadını taşımaktadır. Uzak akrabalardan Malkoçoğlu soyadını alanlar da bulunmakta, çeşitli isim benzerliklerinden doğan karışıklığı engellemek maksadıyla Hacımusalar soyadını kullananlar da vardır. Keşefliler, köye sonradan yerleşen bir göçebe topluluk olmalarına rağmen akrabalarını yerleştirdikleri için çok kalabalık hale gelmişlerdir. Kaştanlar-Mamaklar da kalabalıktır. Ulular, Kürt kökenlidir. Avşarlar, Avşar boyundan olanlardır. Zileliler, Zilelden göçtükleri için bu adla anılır. Köyde Türkler haricinde az da olsa Kürt, Çerkes, Çingene yani Abdal nüfusu da bulunmaktadır.

 

 

Musahacılı, Kayseri ilinin Yeşilhisar ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Musahacılı Köyü Resimleri ve Musahacılı köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Yeşilhisar Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Yeşilhisar Kayseri Arası Kaç Km? Yeşilhisar Hava Durumu? Kayseri Köyleri ve Yeşilhisar Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir. 

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kayserili iseniz Kayseri Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Kayserili Ünlüler arasında Yeşilhisar Musahacılı Köyünde doğan biri var mı? Yeşilhisar Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.