Yeşilyurt Bilim Şenliği kapılarını açtı

Yeşilyurt Bilim Şenliği kapılarını açtı

Bu yıl 3'üncü düzenlenen Yeşilyurt Bilim Şenliği kapılarını açtı.

Bu yıl 3'üncü düzenlenen Yeşilyurt Bilim Şenliği kapılarını açtı. 25 farklı faaliyetin yer aldığı şenlik 28 Eylül'e kadar açık kalacak.

Yeşilyurt Belediyesinin ev sahipliğinde, İnönü Üniversitesi, TÜBİTAK, Yeşilyurt Milli Eğitim Müdürlüğü ile Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü'nün katkılarıyla 3.Yeşilyurt Bilim Şenliği açıldı. Fahri Kayahan Bulvarındaki Yeşilyurt Belediyesi Hilal Park'ta açılışı gerçekleştirilen bilim şenliğine Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar, Yeşilyurt Kaymakamı Ali Sakar, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk, AK Parti İl Başkan vekili Mahmut Öner Özer ile çok sayıda davetli ve öğrenciler katıldı. Şenliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, amaçlarının çocukların ortaya koymuş olduğu bilimsel çalışmaları teşvik etmek olduğunu belirterek diğer taraftan da şenliği ziyaret eden öğrencilere bilimsel anlamda katkı sunmak istediklerini söyledi. Bilim Şenliğinde 40'e yakın farklı etkinlik ve sunumun gerçekleştirileceğini kaydeden Polat, ayrıca ilçe milli eğitim müdürlüğü ile yaptıkları çalışma ile ilçede eğitim gören öğrencilerin de şenliği ziyaret etmelerinin sağlanacağını ifade etti. Daha sonra söz alan İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Türkmen ise dünyanın çok hızlı bir dönüşüm gelişim süreci yaşadığını belirterek "Dünyadaki değişimi takip etmek çok güç, dünya bilimsel anlamda artık hızlı gelişiyor. Bu hızlı gelişime ayak uydurmak için bilimsel çalışmalarımızı sadece üniversitelerde değil ilk okul çağına da indirmemiz gerekiyor" dedi.

Yeşilyurt Kaymakamı Ali Sakar ise öğrencilerin bilimsel yönden kendilerini geliştireceği etkinliğin hayırlı olması temennisinde bulunarak projeye ev sahipliği yapan Yeşilyurt Belediyesine teşekkür etti. Daha sonra söz alan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'da bu tür bilim şenliklerinin önemli olduğunu vurgulayarak, özellikle öğrencilerde bilimin geliştirilmesi adına bu tür şenliklerin önemli olduğunu söyledi. Çocukların bilim şenliklerine katılmalarının aynı zamanda derslerindeki başarıyı da arttıracağını dile getiren Çakır, "Bizlerde yerel yönetimler olarak üzerimize düşen sorumluluk çerçevesinde, eğitim ve kültürel faaliyetler noktasında bu tür etkinliklere daha önem vermeliyiz" şeklinde konuştu. Programda son olarak söz alan AK Parti Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar'da belediyelerin normal görevlerinin yanı sıra bu tür eğitimsel projeleri de desteklemesi gerektiğini belirterek, "Yeşilyurt belediyemiz önemli işlere imza atıyor. Geleceğe yatırım yapma adına insan faktörü çok önemli. Bir ülkeyi geleceğe taşıyacak olan insan faktörüdür. Özellikle bizim gibi yer altı zenginlikleri bulunmayan ülkelerde temel değerimiz insan odaklı olmalı. Bu yüzden Yeşilyurt Belediyesi ve diğer iştirakçileri kutluyorum" diye konuştu. Konuşmaların ardından Bursa Bilim Merkezi tarafından katılımcılara mini bir deney gösterisi yapıldı. Daha sonra protokol üyeleri stantları gezerek projeler hakkında bilgiler aldı.

28 Eylül'e kadar açık kalacak olan Bilim Şenliğinde Fizik, Kimya, Biyoloji, Elektrik-Elektronik, Yenilebilir Enerji, Mekatronik, Ahşap İşler Atölyesi, Robot Atölyesi, Havalı Deneyler, Yanmalı Deneyler, Bio Plastik Yapımı, Bilim sahne şovları ve Havacılık alanında farklı faaliyetler yer alıyor. Ayrıca şenlikte 4 profesör, 2 doçent, 2 doçent yardımcısı, 6 doktora öğrencisi, 6 öğretmen, 10 rehber görevlisi olmak üzere 30 kişilik ekip de görev yapacaktır. Bilim şenliği Hilal Park'ta her gün 10:00 ile 20:00 saatleri arasında açık olacak.

Yeşilyurt Bilim Şenliği kapılarını açtı

Yeşilyurt Bilim Şenliği kapılarını açtı

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.