Yeşilyurt Ekinli Köyü

Yeşilyurt Ekinli Köyü

Ekinli Köyü Haberleri, Yeşilyurt Ekinli Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Ekinli Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Tokat Köyleri Arasında Yer Alan Ekinli Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Yeşilyurt Ekinli köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Ekinli köyü son dakika gelişmeleri, Ekinli köyüne özgü yemekler, Yeşilyurt Ekinli köyünün tarihi, Ekinli köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Ekinli köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Ekinli , Tokat'in Yeşilyurt ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Ekinli Köyü Resimleri ve Ekinli köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Yeşilyurt Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Yeşilyurt Tokat Arası Kaç Km? Yeşilyurt Hava Durumu? Tokat Köyleri ve Yeşilyurt Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Tokatlı iseniz Tokat Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Tokatlı Ünlüler arasında Yeşilyurt Ekinli Köyünde doğan biri var mı? Yeşilyurt Doğumlu Ünlüler Kimler?

Ekinli , Tokat ilinin Yeşilyurt ilçesine bağlı bir köydür. 

Köyün kurucuları Irak tarafından gelen Avşar Türkleri olup bir kısmı şimdiki Kayseri ili Tomarza ilçesi sınırlarında kalmış bir kısmı burayı beğenmeyip yollarına devam etmiş, önceleri şimdiki Geyras ve Kazova'dan bir bölge gösterilmesine rağmen buraların hayvancılığa elverişli olmaması nedeniyle şimdiki Karatepe bölgesine yerleşmişler, bir müddet burada kaldıktan sonra şu anki köyün yeri olan köy pınarı denilen suyun etrafında yerleşmişlerdir.

 

1950'li yıllara kadar Tokat Çamlıbel'e bağlı olan Tucuk, ismini 1973 yılında Ekinli olarak değiştirilmiştir. 1987 yılına kadar Artova'ya bağlı bulunan Ekinli köyü halen Yeşilyurt ilçesine bağlı bulunmaktadır. Ekinli Köyü Karacaören, Kunduz, Büğet, Karaoluk, Çizözü, Topulyurdu, Çobansarayı ve Yağmur köyleri ile çevrilidir.

 

Kuzeyinde 10,000 dekar tarım arazisi (8.000 dekarı sulanabilir ve 2.000 dekarı kuru ziraat yapılabilir.), güneyinde 15.000 dekar yayla ve ormanı bulunmaktadır. Ekinli köyü Yeşilyurt ilçesine 6 km, Tokat'a 50 km'dir. Köylü geçimini tarım ve hayvancılıkla sağlamaktadır.

 

Köy halkı 1960 ve 1970'li yıllarda yurt dışına Almanya, İsviçre, Hollanda ve Fransa'ya işçi olarak göç başlamış ve bunu Yeşilyurt, Tokat, İstanbul, Edirne, İzmit, İzmir ve Ankara'ya Öğrenim veya iş amaçlı olarak göç olayları hızla artmıştır. Şu anda 200 haneden fazla aile köy dışında yaşamaktadır.

 

Türkmen kültür, gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır. Köyün yemekleri arasında madımak, çökelekliler ve katmerler sayılabilir.

Tokat iline 51 km, Yeşilyurt ilçesine 7 km uzaklıktadır.

Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

Yıllara göre köy nüfus verileri

2000      836

Köyün ekonomisi tarımda şeker pancarı, patates,buğday ve hayvancılıkta küçük ve büyükbaş hayvancılığa dayalıdır.

Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.