Yeşilyurt Karaoluk Köyü

Yeşilyurt Karaoluk Köyü

Karaoluk Köyü Haberleri, Yeşilyurt Karaoluk Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Karaoluk Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Tokat Köyleri Arasında Yer Alan Karaoluk Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Yeşilyurt Karaoluk köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Karaoluk köyü son dakika gelişmeleri, Karaoluk köyüne özgü yemekler, Yeşilyurt Karaoluk köyünün tarihi, Karaoluk köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Karaoluk köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Karaoluk , Tokat'in Yeşilyurt ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Karaoluk Köyü Resimleri ve Karaoluk köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Yeşilyurt Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Yeşilyurt Tokat Arası Kaç Km? Yeşilyurt Hava Durumu? Tokat Köyleri ve Yeşilyurt Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Tokatlı iseniz Tokat Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Tokatlı Ünlüler arasında Yeşilyurt Karaoluk Köyünde doğan biri var mı? Yeşilyurt Doğumlu Ünlüler Kimler?

Karaoluk , Tokat ilinin Yeşilyurt ilçesine bağlı bir köydür. 

Köy, tahminen 20. yüzyılın ilk çeyreğinde, Sivas sancağından gelen Türkmenler tarafından kurulmuştur. Köyün Anadolu'nun Türkleşmesinden önceki tarihi de Erken Roma Dönemi'ne kadar uzanmaktadır. Çünkü Ağcaağaçlı Dere mevkiinde yapılan kazı çalışmasında, bahsi geçen döneme ait kadınlara ait çeşitli bilezikler, çömlekler, gözyaşı şişeleri ve madencilikte kullanıldığı sanılan kürekler bulunmuştur. Parçalar Sivas Müzesi'nde sergilenmektedir.

Köyün adının Karaoluk'un Önü diye adlandırılan mevkide yer alan pınardaki oluğun zamanla kararmasından ileri geldiği söylenmektedir. Öte yandan, 16. asırda Sivri köyünün Karluyurdu diye bir mezrası bulunmaktadır.

Köy Tokat iline 60 km, Yeşilyurt ilçesine 17 km uzaklıktadır. Doğusunda Sivri, batısında Büğet, kuzeyinde Kavunluk, güneyinde ise Çamlıbel Dağları bulunur. Rakımı 1340 metredir.

Köyde karasal iklim hüküm sürmektedir.

1997      2000      2009      2014

140         121         88           102

Köyün ekonomisi genel olarak tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Köyde 1959 yılında inşa edilen tek derslikli bir ilkokul bulunmaktadır; lakin öğrenci yokluğundan hizmet vermemektedir. Köyün içme suyu şebekesi, elektriği ve sabit telefonu vardır. Ancak kanalizasyonu, PTT şubesi ve Sağlık ocağı yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol ise stabilizedir.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.