Yeşilyurt Yakınca Kasabası

Yeşilyurt Yakınca Kasabası

Yakınca kasabası haberleri, Haymana Yakınca kasabası güncel son dakika gelişmeleri , Yakınca kasabası ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler , Malatya köyleri arasında yer alan Yakınca kasabasında vefat edenler haberimizde.

Yakınca kasabası düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yakınca kasabası son dakika gelişmeleri, Yakınca kasabasıne özgü yemekler, Yakınca kasabasınün tarihi, Yakınca kasabası nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yakınca  kasabasıne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Yakınca, Malatya ilinin Yeşilyurt ilçesine bağlı bir kasabadır. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu kasabasın yakınlarından geçiyorsanız Yakınca  kasabası resimleri ve Yakınca  kasabası videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Yeşilyurt Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Yeşilyurt Malatya Arası Kaç Km? Yeşilyurt Hava Durumu? Yeşilyurt kasabası ve Malatya Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Malatyalı iseniz Malatya Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Malatyalı Ünlüler arasında Yakınca kasabasınde doğan biri var mı? Yeşilyurt Doğumlu Ünlüler Kimler?

Yakınca Kasabası Yeşilyurt İlçesinden 700 metre, Malatya il Merkezin­den 8 km uzaklıktadır.

Kasabanın doğusunda Bostanbaşı Köyü, batısında Beylerderesi, kuzeyinde Şahnahan ve Topsöğüt Köyleri, güneyinde Yeşilyurt ilçesi yer alır.

Toprak kalınlığı az bir ovadan oluşan Yakınca'da yükseltiler 100-160 metre arasındadır. Baştan başa bağ ve bahçelerle kaplı kasabanın ortasından Derme Ana Kanalı geçtiğinden turistik yönde daha bir önem kazanmıştır. Buralarda Roma/Bizans döneminde yapılan yerleşmeler kısa süreli ve geçici olmuştur. Bugünkü Yakınca toprakları üzerinde yaşayanla­rın hangi tarihte nereden geldikleri kesin olarak bilinmiyor. Buna dair yazıh bir kaynak mevcut değildir. Sözlü anlatımlara bakılırsa Dulkadirli Beyliği'nin Malatya’yı elinde bulundurduğu yıllarda güney yönünden bir Oğuz-Türkmen oymağı gelerek bu havası ve suyu güzel yeri yurt olarak seçmiş olmalıdır. Buna göre buradaki ilk yerleşme suyu bol olan Çalıpınarı yöresinde gerçekleşmiştir.

Bu gün Yakınca genelinde ikamet eden nüfus (2000) 13 722 kişi, günlük hizmet verilen nüfus 25 000 kişidir.

Kasabada l0.000 dükkân, l parke şantiyesi, l değirmen mevcuttur.

Belediyenin; 20 Adet hizmet aracı, 89 personeli ve 2 hizmet şubesi bulunmaktadır.

Kasaba genelinde yollar genelde parke taş ya da asfalttır. Yeni açılan ara yollar alt yapıları tamamlandıkça üst kaplamaları yapılacaktır.

Eski belediye binasının yetersizliğinden dolayı inşasına başlanan Belediye Sarayı inşaatı bitme aşamasına gelmiştir(Yakınca ve Yakınkent'in tam ortasında). Konumu nedeni ile Malatya'nın en gelişmiş beldesi ve doğu illerinin en gelişmiş beldelerindendir.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.