Yks Barajı Kaldırıldı Mı ?

Yks Barajı Kaldırıldı Mı ?

YKS Barajı Kaldırıldı Mı ? YÖK Başkanı Özvar, YKS barajı ve YKS baraj puanı hakkında önemli açıklamalarda bulundu. YKS Barajı kaldırmamız başarı sıralamasını kaldırdığımız anlamına gelmiyor.

YKS Barajı Kaldırıldı Mı ? YÖK Başkanı Özvar, YKS barajı ve YKS baraj puanı hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

YKS Barajı kaldırmamız başarı sıralamasını kaldırdığımız anlamına gelmiyor

YÖK Başkanı Özvar, YKS’ye katılan öğrencileri kutlayarak, “3 milyon 250 bin civarında öğrencinin bu sınava girerek ter akıtması, yükseköğretim kurumlarına, üniversitelerimize girme çabası, her şeyden önce takdire şayandır. Bu vesileyle sınava giren, kazanacak ve kazanamayacak bütün öğrencilerimizi tebrik etmek isterim, hakikaten büyük bir çaba sarf ettiler. Aynı ölçüde aday öğrencilerimizin anne-babalarını, ailelerini de kutluyorum, tebrik ediyorum. Onlara da bu vesileyle geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.” dedi. YÖK olarak YKS ile ilgili birtakım yeni düzenlemeler yaptıklarını, TYT ve AYT barajlarını kaldırdıklarını ve sınav süresini uzattıklarını hatırlatan Özvar, “Doğrusu bu yeni düzenlemenin gerek öğrencilerimizin nezdinde gerekse öğretmenlerinin nezdinde fevkalade bir memnuniyet meydana getirmiş olması, bizlerin almış olduğu kararda doğru olduğumuzu gösteriyor.” şeklinde konuştu.

YKS Baraj Puanları Uygulaması

Özvar, baraj puanları uygulamasını kaldırmalarının başarı sıralamasının kalkması anlamına gelmediğini, başarı sıralamasının devam ettiğini vurguladı. Önümüzdeki yıllarda sadece Türkiye’de değil tüm dünyada yüksek öğretime talebin artacağını öngördüklerini belirten Özvar, şöyle devam etti: “Yapmaya çalıştığımız şey, genç nüfusa sahip ülke vatandaşlarının YÖK imkanlarından daha fazla istifade edebilmeleri. Bu uygulamamızın arkasında her daim söylediğim gibi aslında tercih yapan öğrenci kitlesinin artması, yani biz bu tabanı genişletmek istedik. Yoksa tercih yapan demek, sizlerin de bildiği gibi üniversiteyi kazanan anlamına gelmemektedir. Üniversiteyi tercih edebilecek, programları tercih edebilecek öğrenci sayımız ne kadar çok artarsa, doğrusu başarı sıralamasına dayalı bu sınavın etkinliği de o ölçüde yüksek olacaktır İnanıyorum öğrencilerimiz arzu ettikleri bölümde inşallah okuyacaklardır. Üniversitelerimize düşen görev de gelen öğrencilerimize en iyi şekilde eğitim-öğretim desteği vermek, onlara tabiri caizse koçluk yapmak, onları geleceğe hazırlamaktır, üniversitelerimize düşen temel vazife budur” (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.